Ülkemizin gazozları

Ülkemizin gazozları
Ülkemizin gazozları

Şimdilerde yerini kola ve türevlerine bırakmış olsa da bir zamanlar ellerimizden düşmeyen o meşhur gazoz çeşitlerinin her birinin ülkemizin o güzel şehirlerinden birine ait olduğunu söylesek? Ülkemizin en batısından, en doğusuna tüm o ünlü gazoz çeşitlerini ele aldığımız bu yazımızda sizde çocukluğunuza dair bir anı bulabilirsiniz...

İÇİNDEKİLER

Datça Badem Gazozu - Muğla

Acıbadem severleri ve Muğlalıları şöyle alalım. Her yudumunda kendinizi Ege'de hissedeceğiniz Datça Badem Gazozu nostaljik gazoz çeşitleri arasında en sevdiklerimizden biri. Yapay tatlandırıcılar yerine pancar şekeri kullanılmasıyla da gönlümüzü çelenler arasında.

Beyoğlu Gazozu - İstanbul

İstanbul'un simgelerinden birini şişesine taşıyan Beyoğlu Gazozu, Galata Kulesi'nden ilham alınarak tasarlanmış şişesi ve tadı damakta kalan lezzetiyle Beyoğlu gazozları arasında bizim favorimiz zencefilli olan. Tabii siz reyhanlısından, turunçlusuna, klasiğinden, zencefillisine hepsini deneyin ve kendi kararınızı öyle verin.

Zafer Gazozu - Denizli

Denizlililer iyi bilir, o 'gazoz değil zaferdir!' Takvimler 1934'ü gösterirken Denizli'de üretilmeye başlanan ve yıllar aşarak bugün hala popülerliğini korumayı başaran nadir gazoz çeşitlerinden biri olan Zafer Gazozu önce Denizli'nin, sonra tüm Türkiye'nin simgelerinden biri.

Niğde Gazozu - Niğde

Niğdeliler ve Niğde Gazozu hayranları bilir ki Niğde'ye gidişlerde dönerken kasa kasa getirilen o şey Niğde Gazozu'ndan başkası değildir. Niğde Gazozu'nun diğer gazoz çeşitlerinden tek farkı ise az şekerli olması.

Bade Gazozu - Adana

Adana'nın en az kebabı ve şalgamı kadar ünlü olan Bade Gazozu'nu şimdiye kadar tüketmediyseniz çok şey kaybettiniz demektir. Adana'ya gidip kebabını yiyip, üzerine bir de Bade Gazozu'nu içtiniz mi Adana seyahatinizden maksimum verim almışsınız demektir.

Bodrum Mandalin Gazozu - Muğla

Dört gözle beklenen yaz gelinip de rota Bodrum'a çevrildiğinde her çay bahçesinde karşınıza çıkabilecek Bodrum'un simgelerinden biri haline gelmiş mandalin gazozu ile Bodrum mandalinasını adeta içiyormuş gibi hissetmeye hazır mısınız?

Ankara Gazozu - Mersin

Adına bakıldığında Ankara'da üretildiğini düşünseniz de Ankara Gazozu'nun Mersin'de üretildiğini söyleyerek söze başlayalım. Türkiye'nin neresinde olursanız olun 80'lerde çocuk olanların ortak paydası üzerindeki Ankara Kalesi ile Ankara Gazozu'ydu.