Ünlü pasta şefi Dinara Kasko mimari ve gastronomiyi İstanbul'a taşıyor!

Dinara Kasko
Dinara Kasko

Mimari ve gastronominin aynı potada eridiği bir dünyaya hoş geldiniz… Burası Ukraynalı ünlü pasta şefi Dinara Kasko’nun mutfağı. Mimarlık eğitimi aldıktan sonra ne çok sevdiği mimarlıktan ne de tutkusu olan pastacılıktan vazgeçmek istemeyen Dinara Kasko, kendi mutfağında belirli kalıpları yıkarak, şu günlerde pastacılık alanında bambaşka bir çağın kapılarını aralamış durumda.

Bize kalırsa Dinara Kasko’dan eski bir mimar veya yeni bir pasta şefi diye bahsetmek oldukça yanlış. Çünkü Kasko’nun elinden çıkan matematiksel modelleme yöntemi ile yapılmış pastalar da bir mimarın izlerini görmemek mümkün değil. Kendi mutfağı için özel olarak ürettiği üç boyutlu pasta kalıpları ise Kasko’nun mutfağında mimarinin gastronomi ile harmanlanışının en net örneklerinden biri.

Peki ya Dinara Kasko’nun büyüleyici pastaları sadece görünümü itibari ile mi bu denli meşhur? Elbette ki hayır. Kasko, adeta mimari birer sanat eseri olarak tasarladığı pastalarının reçeteleri ile de pastacılık alanında otorite kabul edilen ünlü isimlerin de takdirini kazanmış bir pasta şefi. Öyle ki Kasko’nun ‘Görünmez Kutuda Vişneler’ adını verdiği tasarımı tüm dünyada adından söz ettirmeyi başararak, kendisine dünya çapında bir tanınırlık sağlamıştı.

Flosophia kapılarını 4 Aralık'ta açıyor

Klişelerden sıkılanlara, pastacılığın başlı başına bir sanat olduğunu düşünenlere, her daim yeni lezzetlerin peşinden gidenlere ve tattığı her yeni lezzette estetik arayanlara güzel mi güzel bir haberimiz var.

En büyük hayali pastalarının tüm dünya tarafından bilinmesi olan Kasko, Ukrayna’da başlayan bu lezzet yolculuğunun Boston, Kotor ve Moskova duraklarından sonra şimdi de rotayı İstanbul’a çevirmiş durumda…

Lezzetleriyle aklınızı başınızdan alacak, postmodern ve fütüristik görünümleriyle sizleri adeta bambaşka bir dünyada hissettirecek pastalarıyla Dinara Kasko, Flosophia ismiyle 4 Aralık’ta İstanbul’da açılacak konsept pastanenin marka şefliğini üstlenerek tüm pasta severlerin ezberlerini bozmak için geliyor.

Üstelik Kasko’dan Türk pasta severleri heyecanlandıracak yeni bir haber de var. Kasko tariflerine Türk damak zevkine uygun olacak şekilde yeni tatlar eklemek için de çalışmalara başlamış durumda. Yeni tatların peşinden gitmekten hiç yorulmayanlar, kendini ödüllendirmeyi sevenler ve gerçek pasta severler. Adres belli: 4 Aralık’tan itibaren Kasko’nun büyülü dünyası Flosophia’da sizleri bekliyor.