Unutkanlığa veda ettiren 7 yiyecek

​Unutkanlığa veda ettiren 7 yiyecek
​Unutkanlığa veda ettiren 7 yiyecek

Unutkanlığımızı yiyeceklerle yok etmek mümkün. Düzenli ve sağlıklı beslenmek her zaman önemli ancak bazı gıdalar beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına katkı sağlamakta. Bundan yola çıkarak hazırladığımız listemizde yer alan yiyecekler düzenli tüketildiğinde hafızayı güçlendirerek unutkanlığı yok ediyor. Sizin için listelediğimiz bu yiyeceklerle unutkanlığa veda etmeye hazır mısınız?

"Gün içerisinde sık sık unutkanlık yaşıyorum." diyorsanız Lokmacığınız hafızanızı güçlendirmeniz için bir araştırma yaptı. Unutkanlığı yenmek istiyorsanız aşağıda sayacağımız yiyecekleri bol bol tüketebilirsiniz.

Ceviz

Cevizin hafızayı güçlendirdiğini bilmeyeniniz yoktur. İçerisinde bulunan omega-3 sayesinde beynin daha dinç olmasına yardımcı olmakta. Uzmanlar her gün düzenli şekilde ceviz tükettiğimiz zaman dikkat dağınıklığının ve unutkanlığın önüne geçebileceğimizi söylüyor.

Balık

Bir başka omega-3 deposu olan balık, hafıza problemlerinin önüne geçmede en büyük destekçi. Bu sebeple haftada en az 2 kere tüketilmesi gereken balık, unutkanlığı önlüyor. "Lokmacığım hangi balığı yemeliyiz?" diye sorarsanız, uzmanlar somon, uskumru ve ton balığında diğer balıklara göre daha fazla omega-3 olduğunu ve bu sayede hafıza sorunları için daha faydalı olduğunu söylüyorlar.

Tarçın

Tarçının hafıza problemlerine iyi geldiğini duyunca birçoğunuzun şaşıracağına eminiz. Yapılan araştırmalar, tarçın kokusunun bile beyne iyi geldiği yönünde. Beynin daha dinç olmasına yardımcı olan tarçını bitki çaylarınıza veya tatlılarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz.

Ispanak

C vitamini, folik asit ve mineral deposu olan ıspanak, beyin sağlığımız için tüketmemiz gereken besinler arasında. Uzmanlar, çiğ olarak tüketilen ıspanağın pişmiş olan ıspanağa göre daha faydalı olduğunu söylüyor.

Bitter çikolata

Hepimizin severek tüketeceği hafıza dostu yiyecekler arasında bitter çikolata da bulunuyor. Hem lezzetli hem de faydalı olan bitter çikolata, içerisinde polifenol barındığı için beynin daha güçlü olmasını sağlıyor. Bu sebeple aşırıya kaçmadığınız sürece bitter çikolata tüketmenizde fayda var.

Yumurta

En az anne sütü kadar değerli olduğu söylenen yumurta, hafıza güçlendirmek için tüketmemiz gereken besinlerden. B vitamini bakımından zengin olan yumurta, beyin gelişimini destekliyor.

Yeşil çay

Yapılan araştırmalar bunamalarda bile yeşil çayın etkili olduğunu gösteriyor. Bu sebeple uzmanlar siyah çay yerine yeşil çayın kullanılması gerektiği konusunda hem fikir.