Uykusuzluğa ne iyi gelir? Uykusuzluğa iyi gelen besinler nelerdir?

Uykusuzluğa ne iyi gelir?
Uykusuzluğa ne iyi gelir?

Uykusuz geçen gecelerden sonra uyku problemine çözüm bulmak isteyenleri şöyle alalım... Uykusuzluğa ne iyi gelir? Sorusunun cevabı mutfaklarınızda olabilir... Uykusuzluğa iyi gelen bazı besinler uyku problemlerinizi gidermeniz konusunda sizlere yardımcı olacak. Peki nedir bu uykusuzluğa iyi gelen besinler? Hep beraber göz atma vakti!

İÇİNDEKİLER

Marul

Salataların vazgeçilmezi olan marulun uykusuzluğa en iyi gelen besinlerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle de yoğun stres altında olduğu zamanlarda uykusuzluk problemi çekenler buraya... İçerisindeki phytonutrient ve laktamaz sayesinde kasların gevşemesine katkıda bulunarak uyku düzeninizi düzeltebilir.

Bal

Küçüklüğümüzde annelerimizin tam da yatmadan önce bizlere ballı süt içirmesi boşa değildi... Bal içerisinde bulunan oreksin sayesinde yatmadan 1-2 saat önce tüketildiği takdirde beynin dinlenmesine ve uyumanıza yardımcı olur.

Süt ve süt ürünleri

Ballı sütün bir diğer kahramanı süt ise içerisinde bulunan triptofan sayesinde uykusuz gecelere son... Vücudumuzun uyku düzenini ve biyolojik dengemizi sağlayan triptofan uykusuzluk problemi çekenler için oldukça etkili bir aminoasit.

Muz

Uykusuzluğa iyi gelen besinler nelerdir? Sorusuna verilebilecek en lezzetlerden biri de muz. Potasyum ve magnezyum bakımından oldukça zengin olan muz uykusuzluğa en iyi gelen besinlerden. Magnezyum uyku bozukluklarının tedavisinde oldukça etkili bir madde, potasyum da kas gevşetici bir madde olduğundan muz uykusuzluk sorunlarının tedavisinde sıklıkla kullanılan bir besin.

Ceviz

Vücudumuzda doğal olarak bulunan, uyku uyanıklık dengesini sağlayan melatonin eksikliğinde ciddi boyutlarda uyku problemleri baş gösterebilir. Ceviz içerisinde ise yüksek miktarda melatonin bulunduğundan uyumadan 1-2 saat kadar önce tüketeceğiniz bir avuç ceviz tüm uykusuzluk problemlerinizi gidermeye yardımcı olacak.

Ahududu

Orman meyvelerinden vazgeçemeyenler buraya... Bize kalırsa uykusuzluk problemiyle savaşmak için en lezzetli besinlerden biri olan ahududu tıpkı ceviz gibi uyku hormonu olarak da adlandırdığımız melatonin açısından oldukça zengin bir meyve. Bu sebeple uyumadan maksimum 1-2 saat önce tüketeceğiniz bir avuç ahududu tüm uyku problemlerinizi çözmenizi sağlayabilir.

Kiraz

En sevilen yaz meyvelerinden biri olan kirazın da tıpkı ahududu gibi uykusuzluk problemlerine karşı en güçlü silahlarımızdan biri olduğunu söylesek? Uyku hormonu olarak da adlandırabileceğimiz ahududu açısından oldukça zengin bir meyve olan kiraz uyumadan 1-2 saat önce gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz besinler arasında.

Papatya çayı

Çay ve kahve sevdalılarının pek de arasının iyi olmadığı ama kafeinsiz olması dolayısıyla uykusuzluk problemi çekenlerin vazgeçemediği papatya çayı da uykusuzluğun en doğal çözümlerinden biri. Papatya çayı, uykusuzluğu azaltan ve uykunun gelmesini sağlayan bazı özel reseptörlere bağlı; apigenin adı verilen madde içerdiğinden uyumadan 1-2 saat önce bir bardak tüketilebilir.