Uyumanıza engel olan gıdalar!

​Uyumanıza engel olan gıdalar!
​Uyumanıza engel olan gıdalar!

Güne daha enerjik başlamak için ve gün içerisinde de daha kaliteli bir yaşam sürdürebilmek için uykunun önemi göz ardı edilemez. Ancak bazen akşamları yediğimiz gıdalar vücudumuza enerji vererek uykumuzu kaçırabilir. Peki bu gıdalar nelerdir? Gelin daha yakından inceleyelim.

Kırmızı et

Uykumuzu kaçıran besinler arasında bulunan kırmızı et, yüksek protein içerdiğinden dolayı bağırsak sisteminin uzun süre çalışmasına sebep oluyor. Uykuya dalma ve kalitesiz uyku gibi sorunlara sebep olan kırmızı et, özellikle akşam 8'den sonra yenmemesi gereken gıdalar arasında.

Portakal suyu

Bol C vitamini içeren portakal suyu, içtiğimiz andan itibaren vücudumuza enerji vermekte. Bu sebeple uyumadan önce tüketilmemesi gereken gıdalar arasında yer alan portakal ve portakal suyu, genellikle sabah saatlerinde tüketilmelidir.

Şekerli ürünler

Akşamları çayın yanında tüketmekten büyük zevk aldığımız şekerli gıdalar maalesef uyku kaçırmakta bir numara. Bunun sebebi ise vücuda verdikleri enerji. Ayrıca sadece uyku kaçırmakla kalmayan şekerli ürünler uyuduğunuzda da kabus görmenize neden oluyor.

Kahve

Kahve gibi kafeinli ürünlerin uyku kaçırdığını bilmeyen yoktur. Akşamları canınız çekse dahi kahve gibi kafeinli içeceklerden uzak durmanız gerekiyor. Aksi halde uykunuzu kaçırarak tüm gece koyun saymanıza sebep olabilirler.

Yağlı besinler

Akşam geç saatlerde tükettiğiniz kızartma veya aşırı yağlı besinler uyku problemi yaşamanızı sağlayacaktır. Yapılan araştırmalarda doymuş yağ oranı yüksek olan yiyeceklerin uykuya geçme süresinde olumsuzluk yarattığını söylüyor. Bunun sebebi ise yediğiniz bu tarz gıdaların sindirim sisteminizi yavaşlatmasıdır.

Bitter çikolata

Normal çikolataya göre faydalı olan bitter çikolata uykudan önce yenmemesi gereken gıdalar arasında. Bitter çikolata içinde barındırdığı kafein ve teobromin ile birlikte uyku kalitesini düşürüyor.