Vücudumuzun bölgelerine göre iyi gelen yiyecekler

​Vücudumuzun bölgelerine göre iyi gelen yiyecekler
​Vücudumuzun bölgelerine göre iyi gelen yiyecekler

Vücudumuzun sağlıklı olabilmesi için beslenme düzenimiz ve ne yediğimiz oldukça önemli. Ancak yediğimiz şeyler vücudumuzun her bölgesine aynı faydayı sunmuyor. Bu sebeple vücudumuzun hangi bölgesinin neye ihtiyacı olduğunu bilerek ona uygun beslenmemiz gerekiyor. İşte vücudumuzun bölgelerine göre iyi gelen yiyecekler.

Beyne iyi gelen gıdalar

Beynimizin iyi çalışması, dikkat dağınıklığının ortadan kalkması ve daha zeki olabilmek için tüketmemiz gereken gıdalar ton balığı, somon, sardalya ve ceviz gibi omega-3 bakımından zengin besinlerdir.

Cilde iyi gelen besinler

Kim cildinin daha güzel olmasını istemez ki? İşte cildinizin daha güzel olabilmesi için onu içten beslemeniz gerekiyor. Bu sebeple yaban mersini, somon ve yeşil çay gibi antioksidan bakımından zengin gıdalara yönelmeniz gerekiyor.

Göze iyi gelen yiyecekler

Akıllı telefonların, bilgisayarların ve tabletlerin hayatımıza girmesiyle birlikte en çok yorduğumuz organımız hiç şüphesiz gözlerimiz. Bu sebeple onlara iyi bakmak için havuç ve yumurta gibi beta karoten oranı yüksek gıdalar tercih etmelisiniz.

Kemiklere iyi gelen besinler

Vücudumuzun ayakta kalmasını sağlayan kemiklerimize her yaşta önem vermemiz şart! Çocuklarda büyümeleri için, yetişkin ve yaşlılarda ise kemik erimesi problemi oluşmaması için kereviz, süt ve yoğurt gibi kalsiyum oranı yüksek gıdalara yönelmeniz gerekiyor.

Kalbe iyi gelen yiyecekler

Kalbimizin daha sağlıklı olabilmesi için düşük yağlı protein kaynaklarının yanı sıra antioksidan oranı yüksek gıdalara yönelmemiz gerekiyor. Bu sebeple domates, hindi, balık gibi yiyecekleri bol bol tüketin.

Akciğere iyi gelen gıdalar

Akciğerlerinizin bol oksijenle dolmasını istiyorsanız ona iyi bakmanız şart! Bu sebeple Brüksel lahanası ve brokoli gibi gıdaları tercih ederek uzun yıllar iyi nefes alabilmenize yardımcı olabilirsiniz.

Bağırsağa iyi gelen yiyecekler

İkinci beynimiz olarak adlandırılan bağırsaklarımız, vücudumuzun düzgün işlemesinde büyük önem taşıyor. Bu sebeple bağırsaklarda bir sorun yaşanmaması için ihtiyaç duyduğu desteği görmesi gerekiyor. Lif oranı yüksek gıdaların yanı sıra erik ve yoğurt gibi sindirime yardımcı olacak besinleri tercih ederseniz aslında birçok sorununuzun da önüne geçmiş olursunuz.