Yanmış yemek kokusu nasıl giderilir?

Yanmış yemek kokusu nasıl giderilir?
Yanmış yemek kokusu nasıl giderilir?

Mutfağın yolunu tuttunuz, Lokma'dan en sevdiğiniz tarifi açtınız ve yapmaya başladınız. Yemeğinizi ocağa veya fırına aldınız, içeri geçtiniz. O da ne? Mutfaktan buram buram bir yanık kokusu geliyor... Minik bir dalgınlık sonucu yemeği ocakta veya fırında unuttunuz ve tüm evi dumanlar sardı. İşte böyle zamanlarda yapılması gereken şey oldukça basit. Yanmış yemek kokusu nasıl geçer? Yazımızı okuduktan sonra tüm önerileri uygulamak...

İÇİNDEKİLER

Mutfağın ve evin her köşesine sinen yanık yemek kokusunu çıkartmak aslında zannettiğinizden daha basit olabilir. Lakin bunun için yanık yemek kokusundan kurtulmak için ne yapılması gerekir? Sorusunun cevabını Lokmacığınızdan duymakta fayda var...

En az hayatında bir kere yaptığı yemeği yakmak hemen hemen hepimizin başına gelmiş durumlardan biri olsa gerek. Bundan böyle bu durumu dert etmeye son. Yanmış yemek kokularıyla mücadele etmek için rehberiniz burada sizleri bekliyor!

Evi tamamen havalandırın

Öncelikli olarak yapmanız gereken şey belli. Evin her köşesine sinen o yanık yemek kokusundan kurtulmak için içeri temiz hava girmesini sağlamak. Evin tüm pencerelerini açarak içerideki kötü kokuyu dışarı atarak, içeri temiz hava girmesine izin verirseniz; kötü kokunun büyük bir kısmından kurtulmuş olacaksınız.

Limonun gücünden faydalanın

Bir adet limon, yanmış yemek kokusundan kurtulmak konusunda bizlere ne kadar yardımcı olabilir? İnanın bu sorunun cevabı tahmin ettiğinizin çok daha fazlası. Bir adet limonu dilimleyerek cezveye alın ve üzerine bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Bu suyu kaynatın ve buharının tüm eve yayılmasına izin verin. Ayrıca bu suyla yanmış ve temizlenmiş tencere, tavalarınızı; mutfak tezgahınızı vb. yerleri de silerek yanık kokusunun üzerine sindiği eşyalardan daha çabuk kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

Vanilyayı kavurun

Sadece kek tarifleri söz konusu olduğunda aklına vanilya düşenlere selam olsun. Bu kez durum başka! Yanık yemek kokusunun tüm mutfağa sirayet ettiği durumlarda keklerin baş tacı vanilyadan yardım almakta fayda var. Minik bir cezvenin içinde 2 paket vanilya kavurarak tüm eve mis gibi vanilya kokusunun yayıldığını görebilirsiniz.

Yumuşatıcıyı unutmayın

Genellikle eşyalarımız kireçli sularda sertleşmeye mahkum olsa da, yumuşacık çamaşırlar için yardımımıza koşan yumuşatıcı bu kez de, yanık yemek kokusuyla mücadele konusunda bizlerle. Havadan yanık yemek kokusu çıkarmak son derece basit olsa da, yanık kokusunun üzerine sindiği eşyalar için aynı şeyleri söylemek pek de mümkün değil. Bir kap suyun içerisine ekleyeceğiniz 2 kapak yumuşatıcı sayesinde, yanık kokusu sinmiş koltuklar, halılar vb alanlar silinerek kötü kokuya veda edilebilir.

Kokulu mumları yakın

Keyifli anlarda yakma hayaliyle alınmış kokulu mumlar işte tam da o an hayatınızı kurtarabilir. Ortamdaki kötü kokuyu absorbe eden ve yandıkça etrafa güzel kokular yayan kokulu mumlar; ocakta yemek unutulan o günler de eve sirayet eden yanık kokusunun en büyük düşmanı olabilir.

Uçucu yağları unutmayın

Uçucu yağların gücünden faydalanmanın şimdi tam vakti! Kimyasal oda kokuları kullanmak istemeyenler için de son derece iyi bir alternatif olan uçucu yağları nasıl kullanacağınıza gelince bu da oldukça basit. Sprey bir şişe içerisine kokusu hoşunuza giden bir yağı boşaltın ve üzerine bir miktar su ekleyin. İyice çalkaladıktan sonra doğal oda spreyiniz hazır!