Yazın içinizi ferahlatacak 10 limonlu tarif

Limon
Limon

Sıcakların gelmesiyle birlikte yaptığımız yemekleri, tatlıları ve içecekleri hafifleştiren aromalar arayışına girdik. Bu arayışa cevap verecek en güzel malzeme yanı başımızda; limon! Hem tuzlu hem tatlı hem de içecek tariflerine muhteşem uyumuyla bu yaz limonlu tariflerinizde Lokmacığınız yanınızda!

İÇİNDEKİLER

Limonlu puding

Limonun en çok yakıştığı tariflerden biri de akışkan kremalı tarifler. İşte Lokmacığınızın pürüzsüz limonlu puding tarifi! Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Limonlu pay

Tatlı tariflerinden hız kesmeden devam ediyoruz! Tam yaz aylarına yakışan ve içinizi serinleten leziz bir limonlu pay tarifi geldi!

Limonlu tavuk

Tavuğa limonun bu kadar yakışacağını bilseydik sadece çorbaya sıkmak yerine bütün tavuklu tariflerimizde kullanırdık diyerek bu tarifi sizinle paylaşıyoruz.

Ihlamur ve misket limonlu kek

"Ihlamur ve misket limonu birlikteliğini hayal edemedim Lokmacım." diyenlerden bu tarifi deneme sözü alalım. Bu iki güzel kokulu gıda ile harika bir kek yapacaksınız ve herkes tarifini isteyecek!

Limonlu kremalı tatlı

Yumurtası bol olan tariflere karşı ön yargılarınızı bu tarifle yıkmaya geldik! Tam 15 dakikada hazırlayabileceğiniz limonlu kremalı tatlı tarifi Lokma'dan yapması sizden!

Limonlu parfe

Bayat kekleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Bizim bu soya nefis bir cevabımız var; limonlu parfe! Tek bir dilimiyle kavurucu yaz sıcaklarında içinizi ferahlatacak o tarif işte bu!

Fındık ve limonlu deniz börülcesi

Ege ve Akdeniz kıyılarında oldukça sevilen deniz börülcesini bir de Lokmacığınızın tarifiyle deneyin! Zeytinyağlı tariflerin en hafiflerinden ve besleyicilerinden olan limonlu deniz börülcesi sitemizde sizlerle!

Kavunlu limonlu pavlova

Adını Rus balerin Anna Pavlova'dan alan Yeni Zelanda'ya özgü dışı kıtır kıtır içi ise yumuşacık bembeyaz kavunlu limonlu pavlova tatlısını denemeye ne dersiniz? Hem çok hafif hem de çok zarif pavlovayı denemeyen kalmasın!

Çaylı limonlu bademli kurabiye

Nefis tatlı kurabiyeye baharın sevinci limonun hoş kokusu ve faydaları saymakla bitmeyen bademin şifalı etkisini kattık. Denemeyen kalmasın!

Unsuz limonlu kıtırlar

Son tarifi sağlıklı bir tarif seçelim dedik ve unsuz limonlu kıtırlarla biz geldik! Unsuz, şekersiz, glutensiz limonlu kıtırlar sitemizde sizleri bekliyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!