Yedikçe yediren; Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek tatlısı
Etimek tatlısı

‘Şerbetli tatlılar mı? Sütlü tatlılar mı?’ Savaşında bir türlü taraf seçemeyenlerin ilk tercihi olan etimek tatlısı hem sütlü tatlı severlerin hem şerbetli tatlı severlerin favorisi olan nadir tatlılardan. Pratik tatlı tarifleri söz konusu olduğunda da tüm tatlı severlerin aklına düşen ilk seçeneklerden biri olan etimek tatlısına dair tüm püf noktalar ve ‘etimek tatlısı nasıl yapılır?’ sorusunun cevabı için en doğru yerdesiniz.

Hemen hemen hepimizin aşina olduğu bir durum olan ani bastıran tatlı krizlerine çözüm ararken etimek tatlısı; hafif şerbetli ve bol muhallebili kıvamıyla en sık tercih edilen tatlı tariflerinden biri. Tabii aniden bastıran tatlı krizlerinden birinde tuzsuz kızarmış ekmek dilimlerinden yani etimekten nefis mi nefis bir tatlı tarifi çıkacağını kim bilebilirdi ki?

‘Lokmacım evde etimek tatlısının malzemeleri tamam, çayın yanına etimek tatlısı iyi gider dedik lakin etimek tatlısı nasıl yapılır? Sorusunun cevabını bilemedik; işte bu yüzden sana geldik.’ diyenler yine doğru tercihi yapanlar. Söz konusu tatlı tarifleri olduğunda tüm maharetini ortaya koyan Lokmacığınız birbirinden nefis iki etimek tatlısı tarifiyle sizlerle.

Etimek tatlısı yapımının püf noktaları

Tatlınızın muhallebisini çırparken mikser yardımıyla çırpmak her zaman en doğrusudur. Bir çırpıcı yardımıyla çırptığınızda kol gücünüzün yetersiz kaldığı kısımlarda iyi çırpılmadığından kıvam alması zorlaşacağından pürüzsüz bir muhallebi kıvamı için muhallebinizi mikser kullanarak çırpmak en doğrusu.

Etimek tatlısının en önemli püf noktalarından biri ise yağ seçimi. Tereyağı tatlıya hem daha lezzetli bir aroma verir. Hem de muhallebiye parlaklık katar.

Bir diğer önemli nokta ise sosunuzu tatlının muhallebisi soğuyup katı bir kıvam almadan asla dökmemeniz. Aksi takdirde muhallebi ve sos birbirine karışarak kötü bir görüntü elde etmenize ve tatlınızın tadının bozulmasına sebep olabilir.

Karamelli etimek tatlısı tarifi

Karamelli etimek tatlısı n
Karamelli etimek tatlısı n

Hem şerbetli hem sütlü tatlı severlerin gözdesi olan etimek tatlısını bir de Lokmacığınızın tarifiyle denemeye ne dersiniz? Karamelin enfes aromasıyla taçlandırdığımız etimek tatlısı tarifimize ister iyi bir yemekten sonra, ister çayın yanında, ister ani bir tatlı krizinde şans verin ama aklınıza tatlı düştüğünde rotayı mutlaka ‘Karamelli Etimek Tatlısı’ tarifimize çevirin.

Karamelli etimek tatlısı nasıl yapılır?

Muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır?

Muhallebili etimek tatlısı
Muhallebili etimek tatlısı

Etimek tatlısının en orijinal versiyon olan Muhallebili Etimek Tatlısı Lokma’nın en sevilen, en pratik tatlı tariflerinden biri. Tuzsuz etimek dilimleri ile pratik ve ekonomik bir şekilde hazırlayacağınız bu tatlı tarifimizle artık tatlı saatlerinin yıldızı belli.

Muhallebili etimek tatlısı yapımı