Yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek hafızanızı geliştirebilirsiniz

Yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek hafızanızı geliştirebilirsiniz
Yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek hafızanızı geliştirebilirsiniz

Beyin sağlığı bir bütündür. Vücudumuzun geri kalan kısmına gösterdiğimiz özeni beyin sağlığımız için de göstermedikçe ne yazık ki ilerleyen yaşlarda bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalabiliriz. "Gün içinde bazı yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek beyin sağlığınıza ve hafızaya nasıl katkı sağlayabilirsiniz?" konusunu bugün birlikte konuşalım!

Yağı ve şekeri azaltarak başlayın

Tamamen kesin demiyoruz ancak azaltmak çok iyi bir başlangıç. Yağ ve şeker vücuttaki enflamasyonu artırır. Bu da kalp damar sağlığınızı olumsuz yönde etkileyen bir faktördür. Damar sağlığını etkilen her türlü faktör strese sebep olur bu da kilo alımı, tip-2 diyabet ve yüksek kolesterolle sonuçlanır. Ortaya çıkan tüm bu durumlar beyin sağlığımızı oldukça yakından ilgilendirir.

Beyin çok damarlı bir organdır. Damar sağlığınızı etkileyen faktörler beyninizle doğrudan ilişkilidir.

Beslenme şeklinizde bazı değişiklikler şart!

Araştırmalar gösteriyor ki düzenli bir şekilde omega-3 tüketen insanlarda bilişsel rahatsızlıklara yakalanma riski tüketmeyenlere göre çok daha düşük. Akdeniz tipi beslenmeye geçmek sadece bilişsel sağlığınızı değil vücudun geri kalanı için de bir nimet.

Bu sebze ve meyveler bilişsel sağlığı koruyor!

Bilişsel gerilemeyi büyük oranda gerileten flavonoidler üzüm, elma, çilek ve siyah çayda bolca bulunur. Karotenoidler ise yeşil, turuncu ve sarı sebzelerde bulunur. Bunların tümü beyin sağlığı açısından oldukça önemli besinler.