Yemeğin acısını alan yöntemler

​Yemeğin acısını alan yöntemler
​Yemeğin acısını alan yöntemler

Bazen elimizin ayarı kaçarken bazen de biberlerin acı çıkması sonucu özene bezene yaptığımız yemekler acıdan yenemez hale geliyor. Hele birde misafire hazırladıysak bütün moralimiz alt üst oluyor. Ancak üzülmeyin sayacağımız bu yöntemler sayesinde emekle hazırladığınız yemeği kurtaracaksınız. Hadi gelin bu yöntemlere bir bakalım.

Krema ekleyin

Her yemeğe uymasa da uyan yemeklerde hayat kurtarıcı bir taktik olan krema eklemek, acıyı yok ediyor. Soslu yemeklerinizde denemeniz gereken krema acıyı kendisine çekerek yemeğin lezzetini dengelemiş oluyor.

Sıvı yağ ekleyin

Çorba yaptınız ve çorbanızın acılı olduğunu fark ettiniz hiç endişelenmeden yağ kullanabilirsiniz. Yarım çay bardağı kadar sıvı yağı çorbanıza ekleyin ve yağın yüzeye çıkmasını bekleyin. Yüzeye çıkınca almanız gereken bu yağ bütün acıyı kendisine çekerek çorbanızın tadını kurtaracak.

Bal

Ekşili acılı bir yemek yaptıysanız fazla acısını almak için en iyi yöntem bal. Pişen yemeğinizin üzerine azıcık bal gezdirin kısa sürede yemeğinizi istediğiniz tada çevirecektir.

Pirinç

Hemen hemen her yemeğe ekleyebileceğiniz bu yöntem, kesin sonuç veren ipuçlarımızdan biri. Sıcak suda 15 dakika haşlanan bir avuç pirinç kısa sürede tüm acıyı yok ediyor.

Patates

Tuzlu yemek yaptığımızda imdadımıza koşan patates, acı yemek yaptığımızda da en büyük yardımcımız oluyor. Yaptığınız yemeğe göre bir veya iki patatesi doğrayın ve 10-15 dakika kadar o şekilde pişirin. Tıpkı tuzda olduğu gibi acıyı içine hapsederek yemeğinizin tadını yerine getirecektir.