Demir eksikliğinizin sebebi içtiğiniz çay olabilir!

Demir eksikliğinizin sebebi içtiğiniz çay olabilir!
Demir eksikliğinizin sebebi içtiğiniz çay olabilir!

Sabah kahvaltısında peynirden önce sofraya gelen çay, akşamları ise tatlının en yakın arkadaşı oluyor. Bu iki saat diliminin arasında keyif için içilenleri hiç hesaba katmıyoruz bile. Bu kadar içiyoruz ama pek bir faydası yok diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Doğru zamanda ve doğru şekilde tüketildiğinde büyük faydalar sunan çayı tüketirken maalesef birçoğumuz yanlış yapıyoruz. Peki çaydan tam fayda alabilmek için ne yapmamız gerekiyor? İşte cevabı...

Bizler için güne çayla başlamak oldukça normal bir durum. Büyük küçük herkes kahvaltıda yediklerinin yanında çay tüketiyor ancak uzmanlar bu davranışın çok büyük bir yanlış olduğu konusunda hem fikir. Çünkü çayın içerisinde yer alan tanen ya da tannik asit, yediğimiz besinlerdeki demirin emilimine engel oluyor. İşte bu alışkanlığımızı her gün tekrarladığımız için yediğimiz yiyeceklerden demir vitaminini alamıyor ve bu sayede kansızlık sorunuyla baş başa kalıyoruz.

Yenilen yiyeceklerden demir vitaminini alabilmek için doktorlar, C vitamini yüksek olan içecek içilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. "Yok Lokmacığım ben çaysız yapamıyorum." derseniz eğer o zaman yediğiniz yemeklerden 45 dakika sonra çay içmeye özen gösterin. Ancak 45 dakika sonra çay için dedik diye bardak bardak içmeye kalkarsanız bunun hiçbir faydası olmayacaktır. Bu sebeple çayınızı açık ve içebiliyorsanız eğer limonlu tüketmeye çalışın. Çayınıza sıkacağınız limonun içerisinde yer alan c vitamini sayesinde yiyeceklerden demir vitaminini daha rahat alacaksınız.