Yeşil çayı doğru zamanda mı tüketiyoruz?

Yeşil çayı doğru zamanda mı tüketiyoruz?
Yeşil çayı doğru zamanda mı tüketiyoruz?

Son zamanlarda adını en az siyah çay kadar sık duyduğumuz yeşil çay, aslında aynı çay ağaçlarından üretilen ve yakından tanıdığımız bir içecek. Lezzet ve vücuda sağladığı fayda bakımından farklılık gösteren yeşil çay, birçok kişide rahatlama hissi bırakıyor. Bu sebeple de birçok insan sırf rahatlamak için yeşil çayı çok yanlış bir zaman diliminde tüketiyor. "Peki yeşil çay ne zaman tüketilmeli?" İşte cevabı...

Öncelikle yeşil çayın kafeinsiz olduğunu düşünüyor ve bu sebeple tüketiyorsanız maalesef yanılıyorsunuz. Çünkü yeşil çay her ne kadar kahve kadar kafein içermese de 240 miligramlık bir fincanda 25-45 miligram kafein bulunduruyor. Yani bu demek oluyor ki bir fincan kahvenin yarısı kadar kafein içeriyor. Bu sebeple yeşil çayı uyumadan önce rahatlamak için içtiğinizde bir iki dakikalık rahatlama sunsa da ardından uyumanıza engel olacaktır. Bu sebeple eğer rahatça uykuya dalmak için çay içmek istiyorsanız o zaman bu isteğinizi yeşil çaydan yana değil papatya, lavanta, nane ve kediotu gibi bitki çaylarından yana kullanmalısınız.

"Yeşil çayı yatmadan önce içemiyorsak peki hangi zaman diliminde içmeliyiz?" Diye merak ettiyseniz eğer hemen açıklayım: Yediğimiz besinlerin emilimini durdurduğu için yemekten birkaç saat önce veya sonra içilmesi gerekiyor. Ayrıca sabah erken saatlerde de içmemeniz gereken yeşil çayı illa sabah saatlerinde tüketmek istiyorsanız 10:00-11:00 arasında içebilirsiniz.