Yoğurdun suyunu ayırın: Yoğurt suyunun faydaları

yoğurt
yoğurt

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır... Peki ya yoğurt suyu içişi? Lafa bir atasözünden giriş yapıp biraz nüktedan bir yaklaşımda bulunsak da bu yazımızda ele alacağımız şey yoğurt suyunun faydaları... Her yemeğimizin yanında bizlere eşlik eden, ıspanağın yanına ne gider? Sorusunun yegane cevabı, kalsiyum deposu yoğurdun suyunun faydalarını da öğrendikten sonra kendisi vazgeçilmezlerimizden biri haline gelebilir.

Yoğurdun faydaları söz konusu oldu mu hemen hemen hepimizin bu konuda bir fikri var. Peki ya yoğurt suyunun faydaları? En az yoğurt kadar faydalı olan ve sağlığımıza pozitif yönde birçok katkısı bulunan yoğurt suyunun faydalarına gelin hep beraber göz atalım.

Görünümüyle pek bizleri cezbetmese de, faydalarını öğrendikten sonra asla ziyan etmeyeceğimiz yoğurt suyu bundan böyle sizin için de oldukça önemli besinler arasında yerini alacak...

Kansere karşı korur!

Yoğurt suyu içerisinde bulunan yararlı bakteriler sayesinde anti kanserojen bir etki göstererek çağımızın en yaygın hastalıklarından biri olan kansere karşı vücudumuza bir kalkan oluşturur!

Sindirim sistemini düzenler!

Günümüzde yoğun hayat temposu içinde pek de sağlıklı beslendiğimizi mümkün değil... Gerek fastfoodlar, gerekse sağlıksız tüm hazır yemekler bağırsak floramızı bozar durumda. İşte bununla baş etmenin en kolay yolu yoğurt suyu tüketmek desek ne derdiniz? Yoğurt suyu sindirim sistemimizin en sıkı dostu.

Kemikleri ve dişleri güçlendirir!

Yoğurt suyu da tıpkı yoğurt gibi zengin bir kalsiyum deposudur. Her gün düzenli olarak yoğurt suyu tüketen insanların zamanla kemiklerinin ve dişlerinin güçlendiği gözlemlenmiştir.

Gaz sıkışmasına iyi gelir!

Yemek yedikten sonra ölçüyü fazla kaçırdığımızda hazımsızlık şikayeti hepimizin ortak dertlerinden biri. Hal böyle olunca da gaz sıkışması bu durumun en belirgin belirtilerinden biri olarak karşımıza sıklıkla çıkar durumda... Ta ki yoğurt suyu tüketimine başlayana kadar. Yoğurt suyu gaz sıkışmasına en iyi gelen besinlerden biri.

Kalp sağlığımızı korur!

Tansiyon hastalarının mutlaka beslenme rutinlerine eklemeleri gereken yoğurt suyu hipertansiyon riskini en aza indirerek kalp sağlığını korur.

Metabolizmayı hızlandırır!

Diyette olanlar ve her pazartesi diyete başlayanlar buraya! Diyet listelerinize metabolizmanızı hızlandırarak daha hızlı kilo vermenizi sağlayacak yoğurt suyunu eklemeyi sakın ola ki unutmayın.

Grip ve soğuk algınlığına karşı korur!

Hemen hemen hepimiz grip olduğumuzda bolca C vitamini tüketmeye çalışırız. Peki ya probiyotikler? Bağışıklık sistemimizi güçlendiren probiyotikler, grip ve soğuk algınlığı şikayetlerimizi çabuk atlatmamıza yardımcı olurlar. Yoğurt suyu da probiyotikler açısından oldukça zengin besinler arasındadır.