Yoğurdun suyunu sakın atmayın!

​Yoğurdun suyunu sakın atmayın!
​Yoğurdun suyunu sakın atmayın!

Satın aldığımız hazır yoğurtlardan tutun da evlerimizde kendi yaptığımız yoğurtlara kadar tüm yoğurt sularının ne denli faydalı olduğunu biliyor musunuz? Şimdiye kadar yoğurt sularını dökenler bu yazımızı mutlaka okusun. Şimdiye dök döktüğünüz yoğurt suyunun faydalarına hep beraber göz atmaya ne dersiniz?

İÇİNDEKİLER

İyi bir anti kanserojen!

Günümüzde en sık görülen rahatsızlıklardan biri olan kansere karşı doğal bir kalkan görevi gören yoğurt suyu doğada bulunan en etkili anti kanserojenlerden biri. Yoğurt suyunun içerisinde bulunan probiyotikler, kötü huylu tümörlerin gelişimini engelliyor.

Dişleri ve kemikleri güçlendirir!

Süt ve süt ürünleri bilinen en iyi D vitamini kaynakları arasında bulunduğundan yoğurt suyu da yüksek oranda kalsiyum ve protein içererek dişleri ve kemikleri güçlendirir.

Böbrek taşlarının atılmasını sağlar!

Yoğurt suyunun içerisinde bulunan bileşenler böbrek kumu denilen böbrek taşlarını eriterek idrar ile dışarı atılmasını sağlar. Böylelikle böbrek rahatsızlıklarının da önüne geçer.

Sindirim sorunlarına iyi gelir!

Yoğurt suyu içerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sistemini düzene sokar ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir.

Tiroid bezlerini çalıştırır!

Tiroid bezlerinin az ya da fazla çalışması birçok sağlık probleminin temel nedeni olabilir. Tiroid bezleri az çalışanların dikkatine! Yoğurt suyu tiroid bezlerini çalıştırarak tiroid sorunlarının önüne geçebilir.

Hücreleri yeniliyor!

Yoğurt suyu içerdiği bileşenler sayesinde hücreleri yeniliyor ve metabolik faaliyetleri hızlandırıyor. Yalnızca bu bile vücudumuzun yenilenmesine sebep olacağından yoğurt suyuna dökme alışkanlığımıza son vermemiz gerektiğini düşünüyoruz.