Yöresel patlıcanlı meze tarifleri

Yöresel patlıcanlı meze tarifleri
Yöresel patlıcanlı meze tarifleri

Sofraların olmazsa olmazlarından biri olarak kabul edilen patlıcanlı meze tariflerini daha yakından tanımaya hazır mısınız? Yöresel tariflere olan ilginizi başka bir boyuta taşıyacak meze tariflerinin başrolünde de patlıcan olunca yazdan hazırladığımız patlıcanları buzluklardan çıkarma vaktimiz gelmiş olabilir mi dersiniz?

İÇİNDEKİLER

Babagannuş

Hatay mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan babagannuş, Ortadoğu mutfağının en sevilen mezelerinden biri. Filistin, Suriye ve Lübnan'da sıklıkla tüketilen ve abagannuş adıyla da bilinen bu meze çeşidi genellikle etli yemeklerinin yanında tercih edilen bir meze çeşididir.

Mütebbel

Patlıcan ve tahinin bir araya gelerek enfes bir meze tarifine dönüşmesiyle oluşan mütebbel, nar taneleri ve nar ekşisi ile servis edildiği takdirde lezzetine lezzet katılan bir meze çeşidi. Tıpkı babagannuş da olduğu Ortadoğu mutfağının sevilen tariflerinden biri olan mütebbel Hatay mutfağının da vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmuş durumda, meze severlerin mutlaka deneyimlemesi gereken tatlardan biri.

Şakşuka

Yaz aylarının olmazsa olmazlarından biri olan şakşuka, ana malzemesi patlıcan olan sıcak meze çeşitlerinden biri. Patlıcan, biber, kabak gibi sebzelerin harmanlanmasıyla hazırlanan ve üzerine domates sosu ve yoğurt dökülerek servis edilen şakşuka Antalya mutfağının en sevilen tariflerinden biri.

Köpoğlu

Papaz mancası veya bağ mancası olarak da bilinen köpoğlu, Kırklareli mutfağının en bilindik tariflerinden biri. Bulgar mutfağından esinlendiğimiz köpoğlu, Trakya bölgesinde son derece yaygın bir meze çeşidi.

Mamzana

Balkan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mamzana, Edirne'nin de en bilindik meze tarifleri arasında. Üzerine yoğurt dökülerek servis edilen mamzana mutlaka denenmesi gereken meze tarifleri arasında.