Bu suları yiyebilirsiniz!

​Bu suları yiyebilirsiniz!
​Bu suları yiyebilirsiniz!

Uzun süre susuz kaldığımızda birçok problem beraberinde geliyor. Bundan dolayı sadece yazları değil kışları da yeteri kadar su içmek sağlığımız açısından oldukça önemli. "Ama Lokmacığım ben çok su içemiyorum." Diyorsanız o zaman bu besinlerden bol bol tüketmeniz gerekiyor.

Karpuz

Yediğimiz anda ferahlık veren ve susuzluğumuzu gideren karpuz, su oranı yüksek olan bir meyve. %92'si su olan bu meyve, nemlendirici özelliğiyle de dikkat çekiyor. Ayrıca iştah azaltma özelliğine de sahip olan karpuz, yüksek antioksidan barındırıyor.

Salatalık

%96'sı su olan salatalık, ferahlık veren sebzeler arasında. K vitamini, potasyum ve magnezyum gibi değerli besinler barındıran bu sebze, düşük kalorisiyle de herkesin bol bol yiyeceği gıdalardan.

Kabak

Çiğ halde tükettiğiniz zaman vücudunuzun ihtiyacı olan susuzluğu gideren kabak, %95 oranında suya sahip. Burada önemli olan kabağın pişmemiş olması. Çünkü pişen kabak içinde bulunan suyu dışarı vereceğinden su kaybedecek ve buna bağlı olarak da susuzluğunuza pek müdahale edemeyecektir.

Çilek

İçerisinde bol miktarda su barındıran meyveler arasında olan çileği duyan hemen hemen herkes şaşırıyor. %92 oranında su barındıran bu meyve, içerisinde sadece su değil aynı zamanda antioksidan, C vitamini, folat ve magnezyum da barındırıyor. Ayrıca yüksek su oranına sahip olduğundan dolayı vücudumuzda nemlendirici özellik gösterdiğini söylemeden geçmeyelim.

Marul

Salatanıza aslında su doğradığınızı söylesek abartmış sayılmayız. %96 oranında içerisinde su barındıran marul, özellikle su içme alışkanlığı olmayanların bol bol tüketmesi gereken gıdalar arasında. Ayrıca folat ihtiyacınızın günlük %5'ini karşılamaya yardımcı olan marul, K ve A vitamini bakımından da zengin.

Domates

Sulu meyveler arasında yer alan bir başka meyve ise domates. %95 oranında su barındıran bu meyve, içerisinde yer alan likopen, folik asit, beta- karaton gibi maddeler sayesinde günlük tüketmemiz gereken gıdalardan.

Greyfurt

Kışın bol C vitamini sağlamasının yanı sıra vücudumuzdaki susuzluğu da gideren greyfurt, %88 oranında su barındırıyor. Lif ve antioksidan bakımından da zengin olan greyfurt, bağışıklık güçlendirmek için bol bol tüketmeniz gereken gıdalardan.

Lahana

Hem kalorisi düşük hem de sağlıklı sebzeler arasında yer alan lahana, yüksek su içeren gıdalardan biri. İçerisinde %92 oranında su barındıran bu sebze, yüksek C vitaminiyle de dikkat çekiyor.

Portakal

C vitamini dediğimizde aklımıza ilk gelen meyve olan portakal aynı zamanda yüksek su içeriğiyle de dikkat çekiyor. %88 suya sahip olan portakal, lif açısından da zengin.