Yumurta nasıl trans yağa dönüşür?

​Yumurta nasıl trans yağa dönüşür?
​Yumurta nasıl trans yağa dönüşür?

Sabah kahvaltılarında yumurta yemeye bayılanlar burada mı? Lokmacığınız iki günde bir yumurta yiyenlerden. Peki yumurtanızı nasıl seviyorsunuz? Sıvı yumurta zararlı mı? Kayısı yumurta kaç dakikada olur? Yumurta nasıl trans yağa dönüşür? Hepsini Lokmacığınız tek blogda anlatıyor!

Sıvı yumurta zararlı mı?

Çiğ veya az pişmiş yumurta tüketiminde olası Salmonella gibi bakteriyel enfeksiyon riskleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bazılarımız kahvaltılarda az pişmiş yumurtayı çok sever ancak eğer yumurta sizi biraz rahatsız ediyorsa sıvı yumurta çok daha fazla rahatsız edecektir. Bu tip insanlar sıvı yumurta yememeli.

Yumurta nasıl trans yağa dönüşür?

Bilinen bilgilere göre, doğal ve taze yumurtaların içerisinde trans yağ bulunmaz. Ancak, bazı yiyeceklerin aşırı yüksek sıcaklıklarda uzun süre pişirilmesi durumunda bazı kimyasal değişiklikler meydana gelebilir. Bu değişiklikler sonucunda, bazı yağlar okside olabilir ve trans yağlar oluşabilir.

Kayısı kıvamlı yumurta nasıl pişirilir?

Yumurta severler arasında en meşhur yumurta şüphesiz kayısı kıvamlı yumurta! Ancak kayısı kıvamında yumurtayı tutturmak bazen çile olabiliyor. Biz çok basit bir yöntemini hemen söyleyeceğiz. Yumurta kaynamaya başladığı andan itibaren 4 dakika tutun. Kayısı kıvamlı yumurtanız hazır!