Yumurta yerine yiyebileceğiniz 8 gıda

​Yumurta yerine yiyebileceğiniz 8 gıda
​Yumurta yerine yiyebileceğiniz 8 gıda

Sık sık tüketmemiz gereken gıdalar arasında yer alan yumurtayı maalesef bazı insanlar ya alerjiden ya da lezzetini sevmediğinden dolayı tüketemiyor. Peki sağlığımız açısından oldukça faydalı olan yumurtanın yerine yiyebileceğimiz gıdalar var mı? Gelin birlikte inceleyelim.

Kefir

Probiyotik içeceklerden biri olan kefir, yumurta yerine ikame edilebilecek gıdalar arasında yer alıyor. Protein açısından oldukça zengin olan kefir, kalsiyum içeriğiyle kemik ve diş sağlığına da faydalı.

Kabak çekirdeği

Yumurta yiyemeyenler için önerebileceğimiz bir başka gıda ise kabak çekirdeği. 30 gram kabak çekirdeğinde bulunan 9 gram protein, yumurtadan alınacak proteine karşı geliyor. Yalnız uyaralım çiğ olmak kaydıyla!

Somon balığı

Omega-3 açısından oldukça zengin olan somon balığı, yumurtadan alınacak faydaları karşılıyor. Yumurta yiyemeyenlerin kesinlikle tüketmesi gereken somon, yüksek protein içeriyor.

Fıstık ezmesi

Yumurta tadını sevmeyenlerin mutlu olacağı ikame gıdalar arasında fıstık ezmesi de yer alıyor. Protein açısından zengin olan fıstık ezmesini ara öğün olarak kullanabilirsiniz.

Kırmızı mercimek

Protein ve lif kaynağı olarak adlandırabileceğimiz mercimek, yumurta yiyemeyenler için güzel bir gıda. Çorba olarak tüketebileceğiniz gibi mercimek köftesi tarzında ürünler de yapabilirsiniz.

Ton balığı

Yumurtadan alamayacağınız proteini ton balığından rahatlıkla alabilirsiniz. Eğer yumurta yiyemiyorsanız ara sıra güvendiğiniz bir markanın ton balığını tüketebilirsiniz.

Ezine peyniri

Yumurtadan iki kat daha fazla protein içeren ezine peyniri, yumurta yiyemiyorsanız kahvaltınızdan eksik etmemeniz gereken gıdalar arasında.