Yumurta yıkanmalı mı? Yıkanmamalı mı?

Yumurta yıkanır mı?
Yumurta yıkanır mı?

Omlette, menemende, hamur işi tariflerinde, marine soslarında kısacası hemen hemen mutfakta birçok tarifte kullandığımız yumurtaya dair öyle bir soru var ki, henüz cevabını bulabilmiş değil... Yumurta yıkanmalı mı? Yıkanmamalı mı?

Bu sorunun cevabını merak eden ve nedenlerini öğrenmek isteyen herkes buraya! Yumurta yıkanmalı mı? Yıkanmamalı mı? Sorusunun cevabı tüm nedenleriyle Lokmacığınızda...

Bundan böyle mutfaklarda yanlışa yer yok. Akılları karıştıran, ikilemde bırakan tüm mutfak çıkmazlarının cevabı için Lokmacığınız kolları sıvadı, ilk olarak da mutfaklarımızın demirbaşı yumurtaya dair bu çok merak edilen sorunun cevabını aradı.

Yumurta yıkanır mı? Yıkanmaz mı?

Öncelikli olarak şunu söylemek de fayda var. Yumurta yıkanır mı? Yıkanmaz mı? Sorusunun cevabı hususunda uzmanlar ikiye ayrılmış durumda. Kimi uzmanlar yumurtanın kırılmadan önce mutlaka yıkanması gerektiğini savunuyor çünkü yumurtanın yıkanmadığı takdirde dışındaki bakterilerden arınamayacağını ve bu bakterileri vücudumuza alacağımızı savunuyorlar.

Lakin Gıda Güvenliği Derneği başkanı Samim Saner'e göre durumlar farklı. Samim Saner, aldığımız yumurtaların buzdolaplarımızda karton kutular içerisinde saklanması ve asla yıkanmaması gerektiği yönünde görüş belirten nadir isimlerden.

Samim Saner'e göre yumurtayı kırdığımız an tüm dış etkenlerinden sıyrılacağı için bakterilerin vücudumuza geçme ihtimali oldukça düşük. Aksine yumurtayı yıkamak dışındaki kabuğu incelterek, dış katmanındaki bakterilerin yumurtanın içerisine geçmesine sebep olabilir.