Yumurtalar bize ne söylüyor?

​Yumurtalar bize ne söylüyor?
​Yumurtalar bize ne söylüyor?

Hepimizin her gün kullandığı yiyeceklerin başında yumurta geliyor. Peki daha önce yumurta alırken üzerinde yer alan kodların neden eklendiğini merak ettiniz mi? Eminiz birçoğunuzun farkında bile olmadığı bu kodlar aslında yumurtalar hakkında bize birçok bilgi sunuyor. İşte yumurtaların üzerinde yer alan kodlar...

0 kodu

Aldığınız yumurta 0 kodu ile başlıyorsa o zaman aldığınız yumurta en iyi kaliteye sahip demektir. Yumurtanın daha pahalı satılmasında etkili olan 0 kodu, tavuğun yetiştirilmesinden yediği yeme kadar her şeyin tamamen organik olduğunu vurguluyor.

1 kodu

Eğer organik yumurta alacak bir yeriniz yoksa o zaman tercih etmeniz gereken yumurta 1 kodu ile başlayan olmalı. Tavuk çiftliğinde normal yemlerle beslenen tavuklardan elde edilen bu yumurtalar, organikler kadar olmasa da yine de sağlıklıdır.

2 kodu

Kümes içinde dolanan tavukların yumurtası 2 kodu ile başlıyor. Aslında pek sağlıklı olduğu söylenmeyen bu yumurtalar özellikle çocukların yememesi gerekenler arasında.

3 kodu

Kodlarda yer alan rakamların büyümesi yumurtanın kalitesizleşmesiyle doğru orantılı olduğundan 3 ile başlayan yumurtaların tüketimini önermiyoruz. Hormonlarla büyütülen tavuklardan elde edilen bu yumurtalar, ülkemizde en çok üretilen yumurtalardan. Seri üretim için teknoloji kullanarak üretilen bu yumurtalar maalesef yarardan çok zarar açıyor.