Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerinden aklımızda kalan 7 müthiş yiyecek ve içecek!

Gandalf
Gandalf

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit hayranlarını çok sevindireceğini düşündüğümüz bir içerikle karşınızdayız! Seride birbirinden ilginç ve iştah açıcı yemekler ve içecekler içerisinde akılda kalıcı 7 tanesini sizler için seçtik ve hikayelerini anlattık. O zaman buyurun yazının devamına!

İÇİNDEKİLER

"Shire'ı hatırlıyor musunuz Bay Frodo? Yakında bahar gelecek, meyve bahçeleri çiçekle dolacak. Kuşlar o güzelim fındık çalılarında yuva yapacak. Herkes alçaklardaki tarlalara yaz arpası ekecek ve hasadın ilk çileğini krema ile yiyecekler. Çileğin tadını hatırlıyor musunuz?" demişti Samwise Gamgee. Onun bu duygu dolu sözleriyle kısa bir giriş yaptıktan sonra serideki yiyecekleri anlatmaya koyuluyoruz!

Solda Frodo Baggins, sağda Samwise Gamgee.
Solda Frodo Baggins, sağda Samwise Gamgee.

Lembas ekmeği

Küçücük bir parçası koca bir elfi tüm gün tok tutmaya yeter! Lothlórien'deki Mallorn ağacından gelen yapraklar da lembasları sarar ve günlerce taze tutar. Mısır bazlı olan bu ekmek yolculuklar için biçilmiş kaftan. Ayrıca elf üretimi olduğu için de çok lezzetli olduğunu düşünüyoruz!

Ent Draught

İki Kule'nin uzatılmış sahnelerinden birinde, Merry ile Pippin uyanmış ve Fangorn Ormanı'nı besleyen suyu içmeye başlamışlardı. Su sadece yaralarını iyileştirmekle ve onları tazelenmiş hissettirmekle kalmıyor, aynı zamanda boylarını da uzatıyordu. Merry ve Pippin bu nedenle en uzun hobbitlerdi ve güya diğer hobbitlerden daha uzunlardı.

Bofur’un kıymalı turtaları

Hani tüm cücelerin durmaksızın Bilbo’dan bir şeyler istediği beklenmedik parti gecesi... Hatırlıyor musunuz o gece herkes Bilbo’dan sürekli bir şeyler istedi. Bofur, Bilbo’dan bu kıymalı turtaları istemişti. Ne zevk ama!

Miruvor

"Bunu onlara ver," dedi Gandalf çantasını arayarak ve deri bir matara çıkararak sözlerine devam etti: “Hepimiz için sadece birer ağız dolusu. Çok değerli. Elrond onu bana ayrılırken vermişti.” Elfler tarafından yapılan bu içecek Orta Dünya’daki herhangi bir ırk tarafından yapılan diğer içeceklerden çok daha iyi. Elrond bu içeceği yolculuk sırasında güç vermesi için Gandalf’a verdi.

Cram

Lembas ekmeğini tüm seriyi severler bilir. Peki ya cram ekmeğini? Bu ekmeği belki de çoğunuz gözden kaçırdınız. Cram, tıpkı lembas gibi uzun yolculuklar için ideal bir besin kaynağı. Ama lembastan daha lezzetsiz olduğu söyleniyor. Hobbit serisinde karşımıza çıkan bu ekmek Thorin ve bölüğüne Lake Town’ın adamları tarafından Erebor’a giden yürüyüşlerini tamamlarken veriliyor.

Eowyn’in çorbası

Eowyn: “Biraz yahni yaptım, lapa değil ama sıcak.” Aragorn: “Teşekkürler… bu iyi…” Çoğunuzun Eowyn’in Aragorn’a ona birkaç parça yeşillik ve yağ parçalarından oluşan çorbayı verdiği sahnede iştahı kapanmıştır. Ne yapsın kızcağız elinde terbiyeli çorba yapacak malzeme mi vardı?

Otlarla süslenmiş yeşil salata

Lord Elrond'un sunduğu yemek, cücelerin çoğu için lezzetsizdi. Çünkü içinde et yoktu! Yemek stilisti Deborah Logan'a göre, elfler çoğunlukla vejetaryendi ve esas olarak yerden yetişenleri yerlerdi. Elrond, verdiği ziyafette de bu otlarla süslenmiş yeşil salatayı misafirlerinin beğenisine sundu. Biz çok beğendik!