Zengin mi zengin Mısır mutfağına ait birbirinden güzel yemekler

Mısır yemekleri
Mısır yemekleri

Nil Nehri çevresinde gelişen bu güzel ülkenin yemekleri de kendisi kadar güzel ve zengin. Özellikle nehrin çevresinde milattan öncesine kadar uzanan çok verimli topraklar yer alıyor. Toprakların yanında Nil Nehri de balık çeşitliliği açısından adeta bir cennet! Bugün Lokmacığınız bu verimli toprakların hepimize sunduğu güzel yemeklerden bahsediyor!

Ful medames

Kısaca bir bakla yahnisidir ancak içerisine birçok malzeme eklenir. Bunlar kimyon, zeytinyağı, maydanoz, sarımsak, soğan, limon suyu, pul biber hatta haşlanmış yumurta olabilir! Sanki az da olsa bizim piyazımıza benziyor gibi. Eminiz çok lezzetlidir, biz denemedik deneyenleri yorumlara bekliyoruz!

Koşari

Mısır'ın ulusal yemeği olan koşari aynı zamanda oldukça popüler bir sokak yemeği! 19. yüzyılın ortalarında çıkan bu yemek farklı kültürleri tek tabakta topluyor; İtalya, Hindistan ve Orta Doğu... Pirinç, mercimek ve makarna üçlüsünü aynı tabakta düşünün işte aynen öyle bir yemek!

Havavşi

Mısır'da özellikle kuzu eti ve tavuk eti çok fazla tüketiliyor. Havavşi de kuzu etiyle yapılan yemeklerden sadece bir tanesi. Tandır ekmeği gibi bir ekmek düşünün ancak tam olarak hamburger boyutlarında. Bu ekmeğin içerisine kuzu eti ile yapılan büyükçe bir köfte konuyor ve bu şekilde servis ediliyor.

Falafel

Birçok ülkenin mutfağında gördüğümüz falafeli Mısırlılar harika yapıyor. Yalnızca nohut, yalnızca bakla ya da her ikisinin birlikte sıkıştırılarak kızartılmasıyla yapılan falafel bizim de çok sevdiğimiz lezzetlerden biri. İstanbul'da güzel falafel yiyebileceğiniz çok fazla yer var, murlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Mulukhiyah

Kuzey Afrika bölgesinde yetişen bir tür yeşil yapraklı bitki ile yapılan yemek türüdür. Bitki çiğ olarak tüketilemez, pişirmeye uygundur ve piştiğinde bamya gibi yapışkan bir yapısı olur. Doğranır, sarımsak, kişniş ve yağ ile sotelenir. Mısır'da genellikle çorbası ve güveci yapılır. Tavuk eti ile pişirilir.