Zeytinyağı ile bir başka: Birbirinden nefis zeytinyağlı tarifler

Birbirinden nefis zeytinyağlı tarifler
Birbirinden nefis zeytinyağlı tarifler

Bugün sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biri olan zeytinyağının sofralarımıza geliş yolculuğuna dair neler biliyoruz? Zeytinyağının takvimler M.Ö 4500'lü yılları gösterdiğinde yani bundan asırlar önce Akdeniz'in ortasında Girit Medeniyeti'nde o ortaya çıkmış ve Giritliler zeytinyağının dünyaya yayılması konusunda önemli bir rol oynamışlardır. Bugün sofralarımızı süsleyen birbirinden nefis zeytinyağlı tarifler lezzetlerini bundan yüzyıllar önce Giritlilerin bulduğu zeytinyağına borçlu.

İÇİNDEKİLER

Dolmasından, salatasına, mezesinden, kahvaltılığına aklınıza gelebilecek birçok yerde kullandığımız zeytinyağının kalitesinin ne denli önemli olduğunu vurgulamamıza gerek var mı? Piyasada oldukça fazla sayıda sahte zeytinyağının dolaştığı şu günlerde tariflerimizde ve sofralarımızda kullanacağımız zeytinyağını doğru seçmek son derece önemli.

İşte tam da bu noktada hakiki zeytinyağı nasıl anlaşılır? Sorusunun cevabını tüm detaylarıyla verdiği bu yazısıyla Lokmacığınız yardımınıza koşuyor. Hakiki zeytinyağı nasıl seçilir? Tüm püf noktalarını verdikten sonra, hakiki zeytinyağının adresini vermeden olur mu? Elbette ki hayır. Gerçek zeytinyağı için adres: Olivia Malia Zeytinyağları.

Zeytin ve zeytinyağı dendiği vakit ülkemizde akla ilk düşen yerlerden biri şüphesiz ki Ege Bölgesi. Ege'de ise Ege'nin incisi İzmir bu konuda bayrağı göğüslemiş, kaliteli zeytinyağı ile adını tüm ülkeye duyurmuş durumda. İşte Ege Bölgesi'nin ödüllü zeytinyağı markalarından biri olan Olivia Malia ise Türkiye'nin en büyük organik tarım havzalarından biri olan Karaburun'da 2019 yılından beri ulaşılabilir ancak kaliteli zeytinyağı için varlığını sürdürüyor.

Lor peynirli Brüksel lahanası salatası tarifi

Tam da kış sebzelerine geçiş yaptığımız şu günlerde lor peynirli Brüksel lahanası salatası tarifi ile sofralarınızı farklı bir salata tarifi ile renklendirmeye ne dersiniz? Tek başına doyurucu bir öğün olarak da tüketebileceğiniz bu salata tarifimizde zeytinyağı olmazsa olmaz...

Portakallı zeytinyağlı kereviz tarifi

Onun kıymetini yalnızca gerçek gurmeler anlar. Portakallı zeytinyağlı kereviz tarifi için sizleri şöyle alalım. En sevdiğimiz zeytinyağlı tariflerinden biri olan portakallı kerevizi bu kez doğru zeytinyağı ve Lokma tarifiyle denemeye var mısınız?

Abugannuş tarifi

Yaz bitmiş olabilir ama patlıcan severler için yaz buzlukta saklı. Yazdan közleyip dolaba attığımız köz patlıcanlar sahneye. Hatay mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan abugannuş için kolları sıvıyoruz. İyi bir abugannuş için patlıcanlar buzluktan, zeytinyağı Oliva Malia'dan, tarif Lokma'dan.

Peynirli batırmalık tarifi

Kahvaltı sofralarında farklı bir lezzet arayanlar buraya... Peynir severlerin gözdesi olacağına emin olduğumuz bu tarifimizle zeytinyağının en çok yakıştığı o tariflerden biri için sizleri şöyle alalım.

Soğanlı dip sos tarifi

Etlere, tavuklara, patates kızartmalarına, patates cipsine... Kısacası her şeye çok ama çok yakışan dip soslardan biriyle karşınızdayız. Ne ile tercih ederseniz edin yediğiniz şeyin lezzetini ikiye katlayacak soğanlı dip sos tarifimizi kaydetmeyi unutmayın!

Pancarlı patatesli pate tarifi

Kış sofralarına en çok yakıştırdığımız zeytinyağlı tariflerinden biri de pancarlı patatesli pateden başkası değil. Kışı sevme sebeplerimizden biri olan pancarın, dört mevsim en çok tükettiğimiz sebzelerden biri olan patates ile buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzet şölenine son dokunuş ise zeytinyağından.