Zeytinyağlı taze fasulyenin yanına ne gider?

Taze fasulyenin yanına ne gider?
Taze fasulyenin yanına ne gider?

Taze fasulyeyi zeytinyağlı severlere ayrı, kıymalı severlere ayrı olarak derlediğimiz bu tariflerimizden damak tadınıza en uygun olanı seçip, sofralarınızda en uyumlu lezzetlere yer vermenin keyfini yaşamanın tam vakti!

En sevdiğimiz yaz sebzelerinden biri olan taze fasulye, yaz mevsiminde taze taze kış mevsiminde ise her yaz bitimi süren hummalı hazırlıklardan sonra dondurulmuş vaziyette derin dondurucularımızda saklandıktan sonra, pratik bir şekilde sofralarımıza gelen ve vazgeçmesi pek de mümkün olmayan bir lezzet.

Taze fasulyenin genellikle yemeğini yaptığımız vakit yanında pilavla birlikte tüketmeyi oldukça sevsek de, söz konusu taze fasulyenin başka versiyonları olunca akıllar karışıyor ve ‘taze fasulyenin yanına ne gider?’ sorusu hepimizi düşündürüyor. Biz de tam bu noktada söz konusu çok sevdiğimiz ve sıklıkla tükettiğimiz taze fasulye olunca elimizi taşın altına koyduk ve taze fasulyenin yanına en çok yakıştırdığımız tariflerimizi sizler için derledik.

Taze fasulyeyi zeytinyağlı severlere ayrı, kıymalı severlere ayrı olarak derlediğimiz bu tariflerimizden damak tadınıza en uygun olanı seçip, sofralarınızda en uyumlu lezzetlere bir arada yer vermenin keyfini yaşamanın tam vakti!

Karabuğdaylı cacık

Bize göre salatalık bu dünyaya cacık yapılmak için gelmiş olabilir… İşte cacık sevgimizi tam olarak böyle anlatabiliriz. Hepimizin bildiği ve sevdiği kült tariflere yenilik getirmeyi de en az cacık kadar sevdiğimizde nefis bir taze fasulye yemeğinin yanında cacığın en lezzetli ve en sağlıklı versiyonu olan karabuğdaylı cacığı denemeye ne dersiniz?

Lokma usulü; karabuğdaylı cacık tarifi

Tavuk suyuna tel şehriye çorbası

Çorbalar şüphesiz ki her yemeğin yanına en iyi giden şeyler arasında ilk sırada yerini alıyor. Her çeşidiyle gönlümüzde yeri bir ayrı olan, midelerimizi ana yemeğe hazırlayan lezzetli dostlarımızdan taze fasulyenin yanına en çok yakışacağını düşündüğümüz çorbamız; tavuk suyuna tel şehriye çorbası.

Çorbaların yıldızı; tavuk suyuna tel şehriye çorbası tarifi

Tavada baharatlı tavuk sote tarifi

‘Lokmacım biz taze fasulyeyi zeytinyağlı olarak çok seviyoruz’ diyenlere de zeytinyağlı fasulyenin yanına çok ama çok yakışacak bir önerimiz var; tavada baharatlı tavuk sote. Tavuğun her hali iştahımızı kabartsa da sotenin yerinin ayrı olduğunu itiraf edelim. Ayrıca bu ikiliyle beraber tane tane yapılmış bir pirinç pilavı voltranı oluşturmak için gerekli olan üçüncü.

Tavuk denince akla; tavada baharatlı tavuk sote tarifi

Pirinç pilavı

Hazır pirinç pilavı demişken ‘ne yapsam etsem ben bu pilavı tane tane yapmayı başaramıyorum…’ diyenler için gizli reçetemizi paylaşma vakti geldi de geçiyor. Bu tarifimizle taze fasulyenin yanına en ama en çok yakışan pilavın o büyüleyici haliyle sofralarınızda yerini alması için hiçbir engel kalmayacak.

Tane tane; pirinç pilavı tarifi

Cacıklı Arap köftesi

Cacık, taze fasulyenin yanına epey yakışıyor demiştik peki ya cacıklı Arap köftesine ne dersiniz? Güneydoğu Anadolu mutfağının nadide lezzetlerinden biri olan cacıklı Arap köftesi tarifimizle zeytinyağlı fasulyenin sofralarımızdaki flörtüne şahit olmaya var mısınız?

Taze fasulyenin yeni flörtü; cacıklı Arap köftesi tarifi

Cevizli çoban salatası

Her yemeğin yanına istisnasız olarak yakışan tek bir şey söyleyin deseler biz tercihimizi çoban salatadan yana kullanırdık. Tabii yine küçük bir Lokma dokunuşuyla. Çoban salatanın hafif ve olağanüstü lezzetiyle taze fasulyenin yanına da en çok yakışan lezzetlerden biri olduğuna kefiliz.

Yenilik vakti; cevizli çoban salatası tarifi

Ballı bal kabağı salatası

Hazır salatadan bahsediyorken taze fasulyenin yanına çok ama çok yakışacağını düşündüğümüz bir salata tarifini daha sizlerle paylaşalım ve ezber bozalım istedik. ‘Salataları çok seviyoruz Lokmacım ama klişe tarifler hiç bizlik değil’ diyenleri duyduk ve sofralara yeni bir soluk getirelim istedik.

Şefin seçimi; ballı bal kabağı salatası tarifi

Cevizli bal kabağı

Bal kabağından salatamızı yaptık ee bir de taze fasulyemizin yanına nefis mi nefis bir bal kabağı tatlısı yapmaya ne dersiniz? Serin kış günlerinde, buzluklarımızdan çıkardığımız taze fasulyelerimiz sofralarımızı süslerken lezzetiyle tüm ortamı ısıtacak bal kabağı tatlısıyla bu ikili sofralarda epey güçlü olacak.

Lezzet şöleni; cevizli bal kabağı tarifi