Zeytinyağlıları lezzetlendirecek 8 formül!

​Zeytinyağlıları lezzetlendirecek 8 formül!
​Zeytinyağlıları lezzetlendirecek 8 formül!

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan zeytinyağlı yemekler, Ege ve Akdeniz'de en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Hem hafif olmaları hem de soğuk yenilmesiyle özellikle yazları daha sık tercih edilen zeytinyağlılar, aslında yapılması kolay olsa da birçok tekniği beraberinde getiren yemekler arasında. Ancak üzülmeyin Lokmacığınız zeytinyağlılarınızı daha lezzetli hale getirecek o formülleri sizin için listeledi.

Mevsim sebzelerini seçin!

Zeytinyağlı olsun veya olmasın her zaman sebzeleri mevsiminde tercih etmeniz gerekiyor. Çünkü mevsiminde kullanılan sebzeler daha lezzetli oluyor.

Sebzeleri limonlu suda bekletin!

Sebzelerin taze görünmesi ve kararmaması için limonlu suda bekletmeniz gerekiyor. Tuz ve limon kabuğuyla ovduğunuz sebzeleri kurulayıp sonradan pişirebilirsiniz.

Çiğden pişirin!

Zeytinyağlı yemek yaparken tüm malzemelerin çiğ olmasına önem verin. Çiğden sebzeleri pişirmeye başladığınız zaman sebzeler kendi sularını salacak ve bu sayede daha lezzetli bir yemek ortaya çıkacaktır.

Şeker ekleyin!

Zeytinyağlı yemeklerinizin parlak olmasını istiyorsanız içerisine bir kesme şeker atabilirsiniz. Şeker sadece parlamasına değil aynı zamanda tadın da dengelenmesine yardımcı oluyor.

Su eklemeyin!

Zeytinyağlı yemek yaparken sebzeleri kendi suyunda bırakmanız lezzet açısından oldukça önemli. Bu sebeple sebzelerin üzerine ekstra su eklemeyin.

Salça eklemeyin!

Bazıları salçalı yemekleri çok seviyor ve bu sebeple zeytinyağlıların içerisine de salça ekliyor. Ancak zeytinyağlı yaparken yapılan en büyük hata salça eklemek oluyor. Çünkü zeytinyağlı yemekler sonradan ısıtılmadığı için salça, hem yemeğin tadını hem de görüntüsünü bozuyor.

Zeytinyağının yarısını piştikten sonra ekleyin!

Yemeğinizin zeytinyağı aromasına sahip olmasını istiyorsanız yemeğinizi pişirmek için yeterli olacak kadar zeytinyağını ekleyin. Ardından yemeğinizin altını kapatınca üzerinden biraz daha zeytinyağı gezdirin. Bu sayede gerçekten zeytinyağlı bir yemek yediğinizi hissedeceksiniz.

Bir gün bekletin!

Zeytinyağlı yemek yapıyorsanız eğer mutlaka bir sonraki gün yemeye özen gösterin. Çünkü zeytinyağlı yemekler ocaktan alınır alınmaz yenebilen yiyeceklerden değil! Bir gün beklediği zaman aromalar birbirine daha iyi geçiyor ve daha da lezzetli oluyor.