Elektrikli Opel Corsa'nın üretimi 2019'da başlayacak

Opel Corsa
Opel Corsa

Geçen yıl Opel markasını General Motors'tan satın alan PSA, 2020'ye kadar piyasaya süreceği elektrikli otomobillerden en ucuzu olması beklenen Corsa'nın elektrikli versiyonunu gelecek yıl İspanya'da üretmeye başlayacak.

Peugeot ve Citroen markalarının sahibi Fransız PSA grubu, geçen yıl Avrupa pazarının bir diğer iddialı ismi Opel'i bünyesine katmıştı. Önümüzdeki iki yıl içerisinde kendi platformlarını kullanarak 9 yeni Opel otomobili piyasaya sürecek olan firma, bunlardan birkaçını elektrikli güç sistemiyle donatacak.

PSA'nın giriş seviye elektrikli otomobili olarak Opel Corsa modelini seçtiği birkaç ay önce açıklanmıştı. Resmi kaynaklardan gelen yeni bilgilere göre, elektrikli Corsa'nın üretimi 2019'da başlayacak. Üretim yol haritasını belirleyen bu karar, Fransız otomotiv devinin İspanya'daki üretim tesisinde yaptığı yeni anlaşma sonrası netlik kazanmış oldu.

Zaragoza'daki fabrikasında çalışan işçilerin sendikalarıyla masaya oturan PSA, üretim maliyetlerini düşürerek Corsa gibi düşük bütçeli projelerin bu tesiste üretilmesinin önünü açtı. 2019'da elektrikli Corsa'yı da üretecek olan İspanya'daki fabrika, Fransız şirketin ilk tam elektrikli otomobil üreten tesisi olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >