Hafif hibrit Mercedes-AMG 53 serisi otomobiller detaylandı

CLS53
CLS53

Mercedes, sıralı altı silindir motorla gelen yeni AMG 53 serisi lüks otomobillerini tanıttı. Aynı zamanda hafif hibrit olan otomobiller, 457 beygir güç üretip sıfırdan 100 kilometreye 4,4 saniyede ulaşabilecek.

Mercedes-Benz, sıralı altın silindir motorunu AMG 53 serisiyle yeniden piyasaya sürüyor. Yüksek performansıyla otomobil tutkunlarının beğenisini kazanan motor, üstelik performansını destekleyecek çok önemli bir yenilikle geliyor. Hafif hibrit olarak güncellenen güç sistemi artık 457 beygir güç ve 570+250 Nm tork üretebiliyor. Böylece yeni AMG 53 modelleri sınıfının en hızlı araçları arasına girmiş oluyor.

CLS53, E53 Coupe ve E53 Cabriolet olmak üzere üç farklı versiyonu üretilecek olan Mercedes-AMG 53, 3,0 litre sıralı altı silindir motora hafif hibrit kabiliyeti kazandıran EQ Boost motoru sayesinde turbo boşluğu sorunundan kurtulacak, daha pürüzsüz çalışan bir start-stop sistemi kazanacak ve kalkışlarda ekstra 22 beygir & 250 Nm tork desteğiyle daha yüksek performans sergileyecek.

Kabinde AMG serisine özel tasarım unsurları barındıran lüks otomobiller, konsolun yarısını kaplayan 12,3 inçlik bir ekran ve akıllı koltuk ayar sistemiyle donatılacak. Akıllı dört çeker sürüş sistemi, havalı süspansiyon ve dokuz ileri otomatik şanzumanla gelen AMG 53'ün 19 ve 20 inç jant seçenekleriyle satışa çıkması bekleniyor.

Yeni hafif hibrit Mercedes'ler geliyor

AMG 53 serisinin tamamını hafif hibrit güç sistemiyle piyasaya sürme kararı alan Mercedes, ilerleyen dönemde daha çok modelde benzer sistemlere yer verecek. Giriş seviye için Renault ile birlikte geliştirdiği 1,3 litre dört silindir benzinli hafif hibrit motoru kullanacağı zaten kesinleşmiş olan Alman otomotiv devi, hafif hibrit sistemden diğer segmentlerde de istifade etmek istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >