iPhone 8'in ekran detayları belli oldu: Tarihin en iyi ekrana sahip telefonu geliyor

iPhone 8'in ekranıyla ilgili son günlerde çokça bilgi geliyor. Eğer Apple söylendiği gibi ekranda bu özellikleri kullanırsa iPhone 8 tarihin en iyi telefonu olabilir.

iPhone 8 ve Galaxy S8 bu yıl özellikleri en çok merak edilen akıllı telefonlar. Daha çıkmadan birçok habere konu olan bu cihazlar yılın en çok konuşulan telefonları olacak. Ancak eğer iddialar doğruysa iPhone 8 tarihin en iyi tasarımına ve özelliklerine sahip telefonu olabilir.



EKRAN TAMAMEN DEĞİŞECEK
Söylentilere göre ekrandaki çerçeve minimuma indirilecek. Çerçeve alanını daraltmak ve parmak izi sensörlerini ekranın altına taşımak ana ekran tuşunun kaldırılacağı anlamına geliyor. Bunun yanı sıra Apple ön taraftaki tüm unsurları ekranın altına yerleştirerek daha radikal bir değişim de gerçekleştirebilir. Apple Insider tarafından yayınlanan bir araştırma notunda Cowen ve Company analisti Timothy Arcuri, iPhone 8'in 5.8 inçlik bir OLED ekrana sahip olacağını söylüyor. Yani cihaz Samsung'un bazı Galaxy modellerinde bulunan esnek ekran gibi bir ekrana sahip olacak. Ayrıca ünlü analiste göre Apple, OLED ekrana FaceTime kamerası ve yanındaki hoparlörü yerleştirecek. Çünkü Apple'ın hali hazırda böyle bir ekran patenti var.



YÜZ VE HAREKET TANIMA ÖZELLİĞİ
Arcuri, Apple'ın TOUCH ID için optik tabanlı parmak izi sensörü kullanacağını belirtiyor. Çünkü şu anda herhangi bir akıllı telefon ekranı üzerinden parmak izi tespit etmek için tek çözüm yolu bu. Zaten Apple'ın böyle bir teknoloji için de patenti mevcut. Analist ayrıca iPhone'a yüz ve hareket tanıma özelliğinin geleceğini, bunun bir lazer sensörü ve ön kameraya yakın bir kızılötesi algılayıcı ile sağlanabileceğini düşünüyor.





iPhone 8 ortaya çıktı: 10.yıla özel iPhone 8 konsepti videosu yayınlandı


iPhone 8 iddiaları doğru çıktı: Devrim niteliğinde bir telefon geliyor


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >