Mercedes-Benz, Çin'de 1,8 milyar dolar yatırımla elektrikli otomobil fabrikası kuruyor

Mercedes
Mercedes

Bu hafta Geely'nin devasa yatırımıyla hareketli bir dönemden geçen Mercedes-Benz, Çin'de kuracağı elektrikli otomobil üretim tesisi için 1,8 milyar dolarlık yatırım planını onayladı.

Daimler'in yüzde 10 hissesini satın alarak Mercedes-Benz'e ait teknolojilere erişim imkanı kazanan Geely, görünüşe göre Alman firmanın Çin'deki en büyük yatırımına etki etmekte geç kaldı. Geely'nin en büyük rakiplerinden BAIC ile iş ortaklığını yeni bir boyuta taşıyan Mercedes-Benz, 1,8 milyar dolar yatırımla elektrikli otomobil üretimi için fabrika inşa edeceğini açıkladı.

Gelecek yıl EQ alt markasıyla ilk tam elektrikli otomobilini tanıtacak olan Daimler Holding, büyük gelecek planı çerçevesinde 2022'ye kadar tüm otomobillerinin elektrikli versiyonunu piyasaya sürmeye çalışacak. Bu planı hayata geçirmek için elektrikli otomobil faaliyetlerini en çok ödüllendiren Çin'de yeni bir tesis inşa etmeye karar veren Mercedes-Benz, BAIC ile ortaklığını yeni yatırımıyla kuvvetlendirmiş olacak.

Geçen yıl yine Çin'de 740 milyon dolar yatırımla batarya fabrkası kuracağını duyuran Mercedes, araç filosu genelinde hızla yaygınlaşacak hafif hibrit sistemlerden sonra prizli hibrit ve en nihayetinde tam elektrikli otomobil imalatına hız verecek. Kısa sürede ciddi bir artış gösterecek olan batarya talebini karşılamak için şimdiden önlemini alan Alman otomotiv firması, en yüksek kapasiteli elektrikli otomobil üretim hatlarını Çin'de devreye alarak hem maliyeti düşürmüş hem de Çin hükümetinin gelecek yıldan itibaren giderek ağırlaşacak alternatif yakıtlı otomobil düzenlemesine uyum sağlamış olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >