Mercedes'in elektrikli SUV otomobili görüntülendi

EQ C
EQ C

Elektrikli otomobiller için EQ adıyla yeni bir alt marka oluşturan Mercedes, ilk elektrikli SUV otomobili EQ C'yi test ederken görüntülendi.

Piyasaya süreceği yeni otomobilleri hafif hibrit sistemlerle daha tasarruflu hale getiren ve performans odaklı hibrit modeller üzerinde çalışan Mercedes-Benz, bir taraftan da ilk tam elektrikli otomobili için hazırlık yapıyor. Gelecek yıl satışa çıkması beklenen EQ C adlı SUV otomobil, kamuflajlı prototiple test edilirken görüntülendi.

400 beygir güç üretebilen iki elektrik motoru, 500 kilometre menzil sağlayacak 70 kW batarya ve E-Class, S-Class seviyesinde teknolojilerle donatılmış geniş bir kabinle gelecek olan EQ C, Tesla Model X için şimdiye kadar üretilmiş en kuvvetli rakiplerden biri olacak. Bu yıl satılmaya başlayacak Jaguar I-Pace de Mercedes'in EQ markalı ilk modeliyle rekabet edecek.

Sıfırdan 100 kilometreye 5 saniyeden kısa sürede çıkabileceği iddia edilen EQ C, Mercedes'in GLC serisi SUV otomobilleriyle benzer bir tasarım anlayışı benimseyecek. Araç için 2019'un başında sipariş alımına başlanması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >