Mercedes'in elektrikli Maybach SUV konsepti internete sızdı

Maybach SUV
Maybach SUV

Lüks SUV segmentinde Rolls-Royce ve Bentley ile rekabet etmek isteyen Mercedes-Benz'in önümüzdeki hafta Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtacağı Maybach serisi otomobili internete sızdı.

Pekin Otomobil Fuarı yaklaşıyor. Fuarın yıldızlarından biri olması beklenen Mercedes'in Maybach SUV konsepti, resmi tanıtım öncesi kendini gösterdi. Lüks otomobilin tam elektrikli bir konsept olacağını bildiren Çin medyası, araca ait ilk basın görüntülerini internete sızdırdı.

Dört senkronize elektrikli motorla toplam 738 beygir güç üretebilecek olan Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konsepti, dört çeker sürüş sistemi, 80 kW batarya, 500 kilometre menzil ve 250 km azami sürat vaat edecek.

Mercedes'in iki sene önce gün yüzüne çıkardığı Maybach 6 coupe konseptinden izler taşıyan lüks SUV otomobil, Rolls-Royce'un piyasaya sürmeye hazırlandığı Cullinan ve Bentley'nin ise Bentayga modelleriyle rekabet edecek. Orta konsola entegre alttan ısıtmalı çay seti, otomatik ayarlanabilir geniş koltuklar ve devasa dokunmatik ekranlarla lüks segmentin sınırlarını zorlayan araç, yeniden yapılanan Maybach serisinin yapıtaşlarından biri olacak.

Maybach GLS de yolda

Lüks Maybach SUV'undan ayrı olarak GLS serisi için de bir Maybach versiyonu geliştiren Mercedes, bu modeli büyük ihtimalle kasımdaki Los Angeles Oto Fuarı'nda görücüye çıkaracak. S-Class Maybach'in yüksek satış performansından memnun kalan Alman otomotiv devi, git gide genişleyen SUV kategorisinde rekabetçiliğini korumak için Maybach markasını kullanacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >