Oculus Go görücüye çıktı

Oculus Go.
Oculus Go.

Sanal gerçeklik konusunda ortaya çıkan büyük hareketlilik Oculus cephesinde de hayat buldu. Oculus herhangi bir cihaza ihtiyaç duymaksızın çalışabilen (standalone) VR gözlüğü Oculus Go modelini duyurdu. Bu model, beklenenden daha ucuza sahiplerini bekliyor…

Bilgisayar kaynaklı olarak çalışan VR gözlüğü Oculus Rift ile VR teknolojisine büyük katkı sağlayan şirket, geçtiğimiz dönem içerisinde Facebook tarafından satın alınmıştı. Mobil cephede Samsung’un Gear VR modeliyle ilerleyişini sürdüren marka, şimdi de cihazdan bağımsız olarak çalışma özelliği olan VR gözlüğü resmen tanıttı.

199 dolarlık fiyatıyla alıcılarını bekleyen Oculus Go, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in hedeflediği 1 milyar kişilik sanal gerçeklik deneyimi için oldukça büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu modelin en ciddi avantajının bilgisayardan bağımsız olarak çalışabilmesi gösterilebilir. Samsung Gear VR gibi bir akıllı telefona ihtiyaç duymaksızın çalışan cihaz kolay bir kullanım şekline de sahip. Geniş açılı lensleri, 3 boyutlu ses verebilecek olan hoparlörleri de amacına tam olarak ulaşan cihaz, uygun fiyatıyla da ilgi çekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >