Porsche'nin elektrikli SUV konsepti Mission E Cross Turismo ortaya çıktı

Mission E SUV
Mission E SUV

Cenevre fuarının en şaşırtıcı tanıtımlarından birine imza atan Porsche, üç sene sonra piyasaya süreceği elektrikli SUV otomobiline referans olacak Mission E Cross Turismo konseptini gün yüzüne çıkardı.

Elektrikli otomobil konusunda Volkswagen grubunun en yoğun çalışma gösteren alt firması olan Porsche, şaşırtıcı bir şekilde Cenevre fuarında ikinci elektrikli aracına ait konseptin tanıtımını gerçekleştirdi. VW'nin daha çok lüks araçlarında kullanılacak birkaç farklı elektrikli otomobil platformu geliştiren Porsche'nin 2021'de ilk elektrikli SUV'unu piyasaya süreceği de duyuruldu.

Tıpkı gelecek yıl satışa çıkacak Mision E gibi 800V hızlı şarj desteğine sahip olan Mission E Cross Turismo adlı otomobil, önde ve arkada toplam iki elektrik motoruyla 600 beygir güç üretebiliyor. Sıfırdan 100 kilometre hıza 3,5 saniyeden daha kısa sürede ulaşabildiği belirtilen araç, muhtemelen 400 kilometre civarında bir menzil değeri sunacak.

2021'de piyasaya sürülecek

15 dakikada yüzde 85 şarja ulaşabilen hızlı şarj özelliği, yüksek performans vaat eden motor sistemi ve lüks iç mekanıyla elektrikli SUV segmentinde çıtayı yukarı taşıyacak olan Mission E Cross Turismo, Porsche yetkililerinin fuarda yaptığı açıklamalara göre 2021'de satışa sunulmuş olacak. Halihazırda ilk elektrikli otomobili Mission E için ABD ve Avrupa'da yol testleri yürüten Alman otomotiv devi, hızla elektrikli araç portföyünü genişletmek istiyor. Bu amaçla geliştirilen yüksek performans sunacak Cross Turismo'nun zaten lüks SUV pazarında iddialı olan Porsche'ye elektrikli otomobil kategorisinde ciddi üstünlük sağlayacağı öngörülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >