Venezuela lideri, ABD'yi dijital para Petro ile sarsmaya hazırlanıyor

Nicolas Maduro
Nicolas Maduro

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin finansal ablukası ile mücadele için hükümetinin dijital para basacağını açıkladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Devlet televizyonunda yayınlanan bir konuşmasında 'Petro' adında bir dijital para çıkaracaklarını ve bu birimin Venezuela kaynakları tarafından destekleneceğini açıkladı.

''Bu para ilerlememizi sağlayacak''

Sputnik'in haberine göre yeni dijital para hakkında çok fazla ayrıntıya yer vermediği konuşmasında en iddialı olduğu cümle ise, ''Bu, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için yeni uluslararası finansman modellerine ilerlememizi sağlayacak.'' oldu.

Dış borçu 120 milyar doları aştı

Maduro’nun bu açıklamasının ardından çeşitli açıklamalarda bulunan muhalefet milletvekilleri yeni para birimi Petro’nun her kesim tarafından desteklenmesi gerektiğini düşünerek eleştirdi. Büyük bir değer kaybeden Venezüella para birimi yüzünden ülkenin dış borcu 120 milyar doları aştı.

Venezuela para birimi Bolivar, geçtiğimiz Ağustos’un başlarında online bir bilgisayar oyunu olan World of Warcraf’ta kullanılan altından bile daha değersiz hale gelmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >