WhatsApp'a emoji arama özelliği geliyor!

WhatsApp
WhatsApp

Yeni güncelleme sayesinde WhatsApp'ta birçok farklı kategori arasından tek seferde kelime bazlı arama yaparak emoji bulmak mümkün hale geliyor.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 1.2 milyara ulaşan WhatsApp, her güncelleme paketiyle yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Son olarak birkaç gün önce şirketin doğrudan resmî blogundan yapılan açıklamayla birlikte "gönderilen mesajları geri alma" özelliği duyurulmuş; yanlışlıkla gönderilen mesajların beş dakika içinde silinebileceği kesinleşmişti.

Şimdilik yalnızca WhatsApp'ın Android sürümünde beta şeklinde sunulan güncelleştirme önümüzdeki dönemlerde iOS için de kullanıma açılacak.
Şimdilik yalnızca WhatsApp'ın Android sürümünde beta şeklinde sunulan güncelleştirme önümüzdeki dönemlerde iOS için de kullanıma açılacak.

Anlık mesajlaşma uygulamasına son olarak eklenen özellik ise, bilhassa son yıllarda önemini artıran emojilerin kullanımını kolaylaştırıyor. Artık gelinen son noktada normal şartlarda birkaç kelimeyle ifade edilebilen duygu ya da düşünceleri tek bir emoji sayesinde karşı tarafa aksettirmek mümkün. İşte doğal olarak WhatsApp da artan emoji kullanımı için "emoji arama" özelliğini aktif hale getiriyor.

WhatsApp'ta halihazırda birçok farklı kategoride emoji yer alıyor ve bu yeni özellik emojiler arasında hızlıca arama yapıp, en uygun seçeneği bulmayı sağlıyor. Böylece mesajlaşma anında küçük bir arama yapıp karşı hızlı bir şekilde emoji gönderilebiliyor.

Şu anda WhatsApp'ın yalnızca Android versiyonu için beta şeklinde sunulan özelliğin yakın zamanda iOS'a da beta olarak açılması bekleniyor. Emojiarama sisteminin yakın zamanda tüm kullanıcılar için aktif edileceği de belirtilenler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >