Beşiktaş kasasını doldurdu: Tarihe geçen galibiyet

Beşiktaş kasasını doldurdu
Beşiktaş kasasını doldurdu

Temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda Monaco'yu 2-1 mağlup ederek Türk futbol tarihinde bir rekora imza attı. Beşiktaş ayrıca Monaco galibiyetiyle kasasını da doldurdu.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. haftasında deplasmanda Fransa ligi ekiplerinden Monaco'yu 2-1 yenerek, gruptaki puanını 9'a çıkardı.

Monako'daki II. Louis Stadı'nda oynanan maçın 30. dakikasında Radamel Falcao'nun attığı golle geriye düşen Beşiktaş, Cenk Tosun'un 34. dakikada kaydettiği golle devre arasına 1-1 beraberlikle girdi. İkinci yarıda kontrollü oynayan siyah-beyazlı ekip, Cenk'in golüyle 54. dakikada 2-1 öne geçti.

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

G Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Porto'yu 3-1 mağlup eden Beşiktaş, ikinci haftada sahasında Leipzig'i 2-0 yendi. Monaco karşılaşmasından 2-1 skorla dönen siyah-beyazlılar, gruptaki puanını 9'a çıkararak liderliğini sürdürdü.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayan Monaco ise 1 puanla son sırada kaldı.

BEŞİKTAŞ KENDİ REKORUNU KIRDI

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında en yüksek puanına ulaştı.

Siyah-beyazlı ekip, daha önce 6 kez yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puanını 2003-2004 ve 2016-2017 sezonlarında elde etti.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

2003-2004 sezonunda Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi sonunda 7 puana ulaşan siyah-beyazlı takım, geçen sezon da Şenol Güneş yönetiminde aynı puanı topladı.

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, gruplarda 9 puana ulaşarak kendi rekorunu geliştirdi. Siyah-beyazlılar ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez 3 galibiyete ulaştı.

BEŞİKTAŞ’TAN TARİHİ ZAFER

G Grubu'nda 3'te 3 yapan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bunu başaran ilk Türk takımı unvanını elde etti.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Grupta Porto ve Leipzig'i yenerek 2'de 2 yapan siyah-beyazlı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne en iyi başlangıç yapan Türk takımı olmuştu. Beşiktaş, Monaco galibiyetiyle 3'te 3 yapmayı başardı.

FRANSIZLARA KARŞI İLK DEPLASMAN GALİBİYETİ

Beşiktaş, Fransız ekiplerine karşı deplasmanda yaptığı maçlarda ilk kez kazandı.

Daha önce Fransız ekipleri Auxerre, Paris Saint-Germain, Olympique Marsilya ve Olympique Lyon ile dış sahada birer kez karşılaşan Beşiktaş, bu mücadelelerin hiçbirinde galip gelemedi.

Monaco ile tarihinde ilk kez mücadele eden siyah-beyazlı ekip, hem rakibiyle ilk maçını kazandı hem de Fransız temsilcilerine karşı deplasmandaki ilk galibiyetini aldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

DÖRT MAÇLIK SERİ

Beşiktaş, Monaco galibiyetiyle Avrupa kupalarındaki galibiyet serisini 4 maça çıkardı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalde Fransa'nın Olympique Lyon takımına normal süresini 2-1 önde tamamladığı ve penaltılara giden maçla elenen Beşiktaş, daha sonra çıktığı Porto ve Leipzig karşılaşmalarını kazandı.

Monaco'yu da mağlup eden siyah-beyazlı ekip, Avrupa kulvarında son 4 maçını da galibiyetle tamamlamış oldu.

BEŞİKTAŞ 100. DEPLASMAN MAÇINI KAZANDI

Şenol Güneş'in öğrencileri, Avrupa kupalarında deplasmanda çıktığı 100. maçtan 3 puanla ayrıldı.

Monaco karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 100. dış saha maçına çıkan Beşiktaş, Avrupa'da dış sahadaki galibiyet sayısını 24'e çıkardı. Deplasmandaki 19 Avrupa maçından beraberlikle dönen siyah-beyazlılar, 57 müsabakada ise rakiplerine yenildi.

Dış sahada 114 kez rakip fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde 185 gol gördü.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BEŞİKTAŞ KASASINI DOLDURDU

Beşiktaş, Monaco galibiyetiyle kasasına 1 milyon 500 bin avro daha koydu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet başına 1 milyon 500 bin avro prim verilirken, grupta 3 galibiyete ulaşan siyah-beyazlılar toplamda 4 milyon 500 bin avro kazandı.