Apple kendini affettirme çalışmalarını sürdürüyor: Pil değiştirme fiyatları yarıya indi!

Apple, pil fiyatlarını yarı yarıya indiriyor.
Apple, pil fiyatlarını yarı yarıya indiriyor.

"Eski model" cihazları bilerek yavaşlattıklarını itiraf edip özür diledikten sonra büyük tepkiyle karşılaşan Apple, kullanıcılarına kendilerini affettirmek için çalışmalarda bulunmaya devam ediyor. Apple, yeni özür hamlesiyle pil değiştirme fiyatlarını yarı yarıya indirdi.

Teknoloji söz konusu olduğunda akla ilk gelen isimlerin başında bulunan Apple, geçtiğimiz günler içerisinde yaptığı bir açıklamayla birlikte eski model iPhone'ları bilerek yavaşlattığını kabul etmiş ve kullanıcıların ciddi tepkileriyle karşılaşmıştı. Ardı arkası kesilmeyen davalar sonucunda firma, kullanıcılarına yaşattığı bu durum nedeniyle resmi internet sayfası üzerinden bir "özür mesajı" yayınladı. Bu özür mesajıyla da kalmak istemeyen Apple, iPhone'ların pil değişim ücretlerinde neredeyse yarı yarıya indirime gitti.

Fiyatlar, 250 TL seviyelerinden 129 TL'ye indi

Apple, yayınladığı özür mesajının ardından pil değişim ücretlerinin Amerika Birleşik Devletleri'nde 29 dolar baremine yani şu anki ücretin neredeyse yarısına indirileceğini ilan etti. Bu duyurudan sonra, şimdiye kadar garanti kapsamı dışına çıkan telefonların bataryasını 319 TL ile 190 TL arasında değişen seviyelere çeken Apple, yaptığı indirimle bu fiyatı 129 TL'ye kadar indirdi. Yayınlardıkları mesajda hiçbir zaman ürettikleri cihazları “kasıtlı” olarak yavaşlatarak yeni cihazlara geçirmeye çalışmadıkları söyleyen Apple, bu konuda çok sayıda yanlış anlaşılmanın oluştuğunu ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >