Dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu: Royole FlexPai

Royole
Royole

Mobil sektörde sözü geçen birçok farklı şirketin üzerinde çalıştığı katlanabilir akıllı telefonlar, Amerika menşeili Royole şirketi tarafından gerçeğe dönüştürüldü. Tüm ayrıntılar haberimizde:

Samsung, Microsoft, Huawei ve LG başta olmak üzere birçok dev şirket, yeni nesil 'katlanabilir akıllı telefonlar' geliştiriyor. Güney Koreli Samsung'un bu sene içinde ilk modelini duyurması beklenirken; Huawei ve LG'nin de bu süreci takiben yeni ürünlerini duyuracağı tahmin ediliyor. Durum böyle olunca elbette ismi daha önce hiç duyulmamış olan şirketler de bu yeni nesil ürünler için hazırlık yapıyor.

Flexpai'de katlamadan önce 7.8 inç boyutunda cihazı 'tablet' formunda kullanılabilecek bir ekran yer alıyor. Ancak katlama sonrasında bu ekran 3.9 inç seviyesine dönüşüyor.
Flexpai'de katlamadan önce 7.8 inç boyutunda cihazı 'tablet' formunda kullanılabilecek bir ekran yer alıyor. Ancak katlama sonrasında bu ekran 3.9 inç seviyesine dönüşüyor.

Dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu

Bunun en somut örneklerinden biri ise ABD menşeili Royole. Şirket, FlexPai adını verdiği yeni nesil katlanabilir akıllı telefonunu duyurdu. Bu telefon aynı zamanda şu anda 'dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu' olarak da tarihe geçmiş durumda.

Telefon, katlandığında bu şekilde görünüyor.
Telefon, katlandığında bu şekilde görünüyor.

Uzun yıllardır yalnızca katlanabilir OLED ekranlar için çalışan şirket, aslında AMOLED ekran konusunda da üretimlerine devam ediyor. FlexPai olarak isimlendirilen yeni telefon, 7.8 inç boyutuyla hem akıllı telefon hem de tablet olarak kullanılabiliyor. Ortadan katlandığında ekran boyutu 3.9 inç seviyesine geriliyor. Ancak telefonun 'katlanabilir' yapısı gereği daha önce hiç alışılmamış bir form sunduğu aşikar. Bu noktada kullanıcıların aklına gelen soru işaretlerinden biri ise kamera ve sensörlerin olduğu bölüm. Cihazda 16 MP + 20 MP'lik kameralar arka tarafta yer alıyor.

Evet; cihazın en önemli özelliği haberin başından bu yana belirttiğimiz gibi katlanabilir olması. Ancak ek olarak teknik detaylar da merak ediliyor. Çünkü yalnızca katlanabildiği gibi 'performanssız' bir telefonu kimse almak istemez. Yonga seti tarafında Qualcomm'un Snapdragon 8150 devreye giriyor. Daha önce ismi pek de duyulmamış olan bu yonga seti, aslında Qualcomm tarafından yakında tanıtılacak gibi görünüyor. Bu yongayla beraber ayrıca 5G desteği de cihazlara entegre edilmiş oluyor. RAM ve depolama tarafında iki farklı opsiyon sunuluyor. Bunlar 6 GB RAM / 128 GB depolama ve 8 GB RAM ve 256 GB / 512 GB depolama. Bu opsiyonlara bağlı olarak fiyatlar ise sırasıyla şu şekilde 1290 dolar, 1435 dolar ve 1865 dolar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >