Redmi'nin tepe seviye telefonundaki kamera detayları netleşiyor

Redmi
Redmi

Huawei, bağımsız marka halini alan Redmi'nin ilk modeliyle alakalı merak uyandırmaya devam ediyor. Son paylaşım, üst seviye yeni telefonun 48 MP'lik çift arka kameraya sahip olacağını gösteriyor.

Son birkaç yıldır Xiaomi'nin ürün ailesi olarak ismi epey duyulan Redmi, bağımsız marka şeklinde yoluna devam ediyor. Daha doğrusu yarın ilk üst seviye akıllı telefonun tanıtılmasıyla yepyeni bir yola giriyor. Özellikler üst seviye modellerde fiyat anlamında piyasadaki çıta hayli yüksek. Redmi'nin burada ayrılacağı nokta ise fiyat. Uygun fiyatla satılacak üst seviye modeller birçok kişi için tercihsebebi olabilir.

Xiaomi'nin Weibo'da paylaştığı Redmi marka görselinde tanıtım etkinliğinin 10 Ocak'ta gerçekleşeceği belirtiliyor.
Xiaomi'nin Weibo'da paylaştığı Redmi marka görselinde tanıtım etkinliğinin 10 Ocak'ta gerçekleşeceği belirtiliyor.

Kamerayla ilgili yeni detaylar

İlk modelin sergilenmesine saatler kala söylentiler artmaya devam ediyor. Şu ana kadar yüksek sesle dile getirilen en önemli unsurlardan biri 48 MP'lik kamera. Yüksek çözünürlüğün yanı sıra fotoğraf meraklılarının dikkat ettiği ayrıntılardan bir diğeri de sensör. Her ne kadar şimdilik kesinleşmemiş olsa da üründe Samsung ISOCELL GM1 ya da Sony IMX586 yer alabilir. Ama Sony tarafındaki söylentilerin biraz daha fazla olduğunu ekleyelim.

Xiaomi CEO'su Lei Jun'ın daha önce Weibo'da paylaştığı görsel, arkadaki çift kameraya duyulan heyecanı gösteriyor. Ayrıca kameranın diğer avantajı ise 'super night scene' olarak isimlendiriliyor. Son dönemlerde çıkan birçok üst seviye telefonda kameranın yapay zekâyla donatıldığını biliyoruz. Jun'ın aktardığına göre bu modsayesinde karanlıkta (özellikle de geceleri) fotoğraflar çok daha canlı görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >