WhatsApp'ta çevrimiçi özelliği nasıl gizlenir?

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'ta basit bir yöntem sayesinde çevrimiçi görünme özelliğini tamamen pasif hale getirebilmek mümkün. İşte WhatsApp'ta her daim çevrim dışı görünme için yapılması gerekenler...

WhatsApp'ta ufak birkaç ayar sayesinde çevrimiçi görünmeyi tamamen pasif olarak ayarlamak mümkün. Aslında bu sayede "çevrimiçiydin ama bana yazmadın" derdi sona eriyor. : ) Herkese tamamen çevrim dışı görünerek bu durumun üstesinden gelinebiliyor.

Öncelikle Gizlilik üzerinden Durum seçeneğine tıklamak gerekiyor.
Öncelikle Gizlilik üzerinden Durum seçeneğine tıklamak gerekiyor.

WhatsApp'ta bu işlemi gerçekleştirmek için uygulanabilecek yöntem çok basit. Öncelikle Ayarlar > Gizlilik > Durum üzerinden ayrıntılara erişmek gerekiyor. Durum bölümünde üç farklı seçenek yer alıyor. Şöyle ki:

  • Kişilerim: Bu seçenek aktif edildiğinde çevrimiçi durumunuz listenizdeki tüm kişilerle paylaşılıyor.
    Şunlar Hariç Kişilerimle Paylaş: Bu seçenek aktif edildiğinde listeye dahil ettiğiniz kişiler haricindeki kişilerle çevrimiçi durumu paylaşılıyor.
    Sadece Şu Kişilerle Paylaş: İşte bu seçenek aktif edildiğinde ise sadece belirli kişiler çevrimiçi durumunuzu görüntüleyebiliyor. Kilit nokta da tam olarak bu seçenekte.

Eğer "Sadece Şu Kişilerle Paylaş" seçeneğini işaretler ve daha sonrasında herhangi bir kişiyi seçmezseniz, WhatsApp'ta herkese çevrimdışı oluyorsunuz. Aslında hepsi bu kadar.

WhatsApp'da Durum seçeneğine tıklandığında Sadece Şu Kişilerle Paylaş seçeneğine erişmek gerekiyor.
WhatsApp'da Durum seçeneğine tıklandığında Sadece Şu Kişilerle Paylaş seçeneğine erişmek gerekiyor.

Tabii buna ek olarak Ayarlar > Gizlilik > Okundu bilgisi ya da Ayarlar > Gizlilik > Son görülme bölümü üzerinden okundu bilgilerini ve son görülmeyi kapatabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >