Yılın ikinci yarısında çıkması beklenen 5 akıllı telefon!

akıllı telefon
akıllı telefon

Birçok dev şirket yeni modellerini sergilerken yılın geri kalan bölümünde merakla beklenen akıllı telefonları bir araya getirdik. Detaylar haberimizde:

Her sene olduğu gibi bu yıl da Şubat sonunda gerçekleşen Mobile World Congress kapsamında bir dizi yeni akıllı telefon tanıtıldı. Organizasyon öncesinde rakiplerinin çıkaracağı modelleri merakla bekleyen şirketler, fuar sonrasında da atılımlar yaparak model çeşitliliğini önemli oranda artırmayı başardı.

Özellikle OPPO ve Vivo gibi Çinli üreticilerin de yeni modellerle gövde gösterisi yapıyor olması piyasayı hareketlenmesini sağladı. Yeterli mi, elbette değil. Hem fiyat hem de özellik konusunda kullanıcı beklentilerinin sürekli değişiyor olması yılın ikinci yarısında yepyeni cihazların ortaya çıkacağının net bir göstergesi.

Yılın ilk 6-7 aylık sürecindeki yoğunluğun benzer şekilde devam etmesi bekleniyor. Yakın zamanda tanıtılacak olan Galaxy Note 9 ve iPhone 11 heyecan verici ürünler listesinde ilk sırada geliyor. Peki ama bu sene merakla beklenen akıllı telefonlar hangileri?

Listeleme:

  • 1- Yeni Galaxy ailesi
    2- Yeni Honor ailesi
    3- Yeni iPhone ailesi
    4- Yeni Pixel ailesi
    5- Yeni Xperia ailesi

Samsung'un yeni büyük ekranlı tepe seviyesi akıllı telefonu Galaxy S9, 9 Ağustos'ta düzenlenecek olan etkinlikle birlikte New York'ta tanıtılacak. Yeni modelle alakalı şu ana kadar birçok farklı detay ortaya çıkmış durumda. Haliyle bu üründe çok büyük bir sürpriz beklenmiyor. Ancak yine de Galaxy S8 ve Galaxy S9'dan ayrılacağı bazı noktalar olacağı aşikar. Bunlar arasına elbette S-Pen de dahil.

Tahmini çıkış tarihi: Ağustos 2018

Birçok farklı akıllı telefon üreticisi yeni ürünleri sergilemek için 30 Ağustos'ta Berlin'de başlayacak olan IFA 2018 fuarını bekliyor. Honor her ne kadar bu organizasyon kapsamında yeni modellerini sergileyecek olsa da yeni modelini kısa süre önce tanıttı. Özellikle 5000 mAh kapasitedeki bataryasıyla dikkat çeken Honor Note 10 modelinin Porsche ve Lamborghini ortaklığında özel modellerinin de çıkması bekleniyor.

Tahmini çıkış tarihi: Eylül 2018

gzt

Apple'ın her yıl olduğu gibi bu sene de tanıtım için Eylül'ün ikinci haftasını seçmesi bekleniyor. Şu ana kadar ortaya çıkan detaylara bakılırsa bu organizasyonda üç yeniiPhone planlanıyor. iPhone 9, iPhone 9 Plus ve iPhone 11 gibi yeni modeller beklenirken ürünlerin tanıtımdan sonra kısa süreçte piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Tahmini çıkış tarihi: Eylül 2018

Google, yeni Pixel'i duyurmak için Eylül sonunu bekliyor. Her zaman olduğu gibi bu sene de standart ve büyük ekranlı modellerin tanıtılması bekleniyor. Üstelik konuyla alakalı olarak şu ana kadar ortaya çıkan en dikkat çekici ayrıntılardan biri çentik ekranlı tasarım.

Tahmini çıkış tarihi: Ekim 2018

Sony'nin bu sene geleneklerine bağlı kalarak yeni nesil Xperia telefonları Ağustos sonundaki IFA 2018'de tanıtması bekleniyor. Sony cephesinde Xperia XZ3 ve XZ3 Compact modellerinin tanıtılması bekleniyor. Her iki modelin de geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi ortak özelliklere sahip olması bekleniyor. Tek farkın ekran boyutu ve batarya olacağı da söylenenler arasında.

Tahmini çıkış tarihi: Eylül 2018

GZT.com olarak Berlin'de yakından takip edeceğimiz IFA 2018'e dair tüm ayrıntıları haber, video ve canlı yayınlarla sizlere aktaracağız, takipte kalın. :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >