A'dan Z'ye: Samsung Galaxy Note 9 hakkında bilinen tüm detaylar!

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9'un tanıtımına kısa bir süre kala yeni tepe seviyesi akıllı telefonun şu ana kadar ortaya çıkan tüm detaylarını bir araya getirdik!

Samsung, 9 Ağustos'ta düzenleyeceği etkinlikle birlikte yeni nesil Galaxy Note 9'u sahneye çıkarmaya hazırlanıyor. New York'ta gerçekleşecek olan bu organizasyonda önceki modele oranla sunulan farklar netleşeceği gibi bir yandan da merak edilen tüm sorular yanıt bulacak gibi görünüyor.

Şu ana kadar duyurulan Galaxy Note ailesi üyelerinin en büyük avantajlarından ikisi S-Pen ve büyük ekran. Böylece çizim yapmak ve dijital ortamda not almak isteyenler kalemle birlikte büyük ekranda işlemlerini kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirebiliyor. Benzer sistemin Galaxy Note 9'u da kapsaması bekleniyor.

Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler neticesinde ailenin en yeni üyesinin tüm detaylarını bir araya getirdik. İşte ayrıntılar!

Samsung Galaxy Note 9'un basın davetiyeleri bu şekilde. New York'taki Unpacked etkinliğinin bu yıl yine görkemli olması bekleniyor.
Samsung Galaxy Note 9'un basın davetiyeleri bu şekilde. New York'taki Unpacked etkinliğinin bu yıl yine görkemli olması bekleniyor.

Önsöz: Samsung Galaxy Note 9!

Galaxy Note 9 nedir? Samsung'un yeni tepe seviyesi akıllı telefonu.
Galaxy Note 9 ne zaman tanıtılıyor? Yeni model 9 Ağustos'ta New York'ta tanıtılıyor.
Galaxy Note 9'un fiyatı ne olacak? Tepe seviyesi yeni modelin 929 dolar seviyesinde bir fiyatla satışa çıkması bekleniyor.

Yeni nesil Galaxy Note 9 hakkında en çok merak edilen detayların başında bu üç soru geliyor. Dolayısıyla telefonun tüm ayrıntılarını aktarmadan önce okuyucuları bilgilendirmekte yarar var.

Galaxy Note 9'un Galaxy Note 8 ile neredeyse tamamen aynı tasarım hatlarına sahip olması bekleniyor.
Galaxy Note 9'un Galaxy Note 8 ile neredeyse tamamen aynı tasarım hatlarına sahip olması bekleniyor.

Samsung Galaxy Note 9 çıkış tarihi

Samsung, geçtiğimiz sene Galaxy Note 8'i 23 Ağustos'ta duyurmuştu. Ancak bu sene tarih biraz daha öne çekilmiş durumda. Az önce de ifade ettiğimiz üzere tanıtım tarihi yeni modelin ismine yaraşır şekilde 9 Ağustos.

Tabii bu noktada telefonun satışa çıkış tarihi de merak edilenler arasında. Yani birçok kişi Galaxy Note 9'un duyurulduktan ne kadar süre sonra raflarda yer alacağını merak ediyor. Şu ana kadar ortaya çıkan detaylara bakılırsa yeni telefonun Ağustos sonuna kadar piyasaya çıkması bekleniyor.

Samsung Galaxy Note 9 fiyatı

Samsung Galaxy Note 8 piyasaya çıkışında 929 dolar seviyesindeydi. Benzer şekilde bu model için de aynı fiyatlandırma bekleniyor. iPhone X ile birlikte artan fiyatlar artık tepe seviyesinde önemli bir noktaya ulaşmış durumda. Haliyle geri düşüş yerine fiyatların bu sene geçen yıla oranla aynı seviyede seyretmesi ya da bir tık yükselmesi söz konusu.

Galaxy Note 9'da yine arkada yan yana dizilen çift kamera yer alacağı üzerinde duruluyor.
Galaxy Note 9'da yine arkada yan yana dizilen çift kamera yer alacağı üzerinde duruluyor.

Geçen seneye kıyasla neden önce çıkıyor?

Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Samsung, Apple'ın Eylül'deki etkinliğinden önce yeni nesil tepe seviyesini duyurmak istiyor.

Büyük telefon ve küçük tasarım değişiklikleri!

Gelelim Samsung'un Galaxy Note 9'daki değişikliklere... Şirket, Galaxy Note 8 ile arayı açmak istiyor ama tasarım konusunda çok büyük farklara gitmeyecek gibi görünüyor. Zira ortaya çıkan görsellere bakılırsa Galaxy Note 9 aslında bir önceki modelin 'güncellenmiş' versiyonu olarak karşımıza çıkıyor; yani tasarım anlamında müthiş farklar görünmüyor.USB-C bağlantı noktası, kulaklık çıkışı, S-PEN yuvası ve diğer detaylar da az önce bahsettiğimiz 'benzerlik' durumunu destekler nitelikte.

Galaxy Note 8'deki gibi metal çerçeveli ve camarkayüzeyli olması beklenen yeni akıllı telefon, çift arka kamera ve parmak izi tarayıcısıyla geliyor.

Samsung Galaxy Note 9'un suya ve toza dayanıklı olacağı iddia ediliyor. Bu da Samsung'un tepe seviyesi telefonlarında artık standart halini aldığını için sürpriz bir durum yok.

Boyutlara bakıldığında ise yeni modelin 6.3 inç'lik ekrana sahip olacağı tahmin ediliyor. Telefonun boyutlarının da 161.9 x 76.3 x 8.8 mm seviyesinde olması bekleniyor. Galaxy Note 8'den biraz daha kalın bir telefonla karşılaşmak söz konusu olabilir. Zira geçen seneki modelde kalınlık 8.6 mm seviyesindeydi.

Tasarımda çok büyük farklar olmasa da renk seçeneklerinin arması bekleniyor. Mavi, bakır, gümüş, menekşe ve siyah olmak üzere çeşitli renklerin sunulacağı tahmin ediliyor. Aşırı canlı renklere yer verilmiş olması birçok kullanıcının ilgisini çekebilir.

Samsung Galaxy Note 9 özellikleri

Az önce de bahsettiğimiz üzere 6.3 inç'lik Super AMOLED (QHD+ çözünürlük) ekranla gelmesi beklenen akıllı telefonun üç farklı opsiyonu olacak gibi görünüyor. Bunlar şu şekilde:

  1. 6 GB RAM - 128 GB depolama
  2. 8 GB RAM - 128 GB depolama
  3. 8 GB RAM - 512 GB depolama

Tüm modellerde elbette ek depolama seçenekleri de sunuluyor. Yani microSD hafıza kartlarıyla kapasiteyi daha da artırmak mümkün hale geliyor.

Yonga seti tarafında ise ABD ve Güney Kore'ye bağlı olarak Snapdragon ya da Exynos farkları bulunuyor. Snapdragon tarafında 845 görev alması beklenirken Exynos'ta ise 9820'nin görev yapacağı tahmin ediliyor.

Kamera tarafında 12 MP + 8 MP'lik çift arka kameranın yer alacağı söyleniyor.

S-Pen sisteminin benzer şekilde devam etmesi bekleniyor. Yani önceki modelde olduğu gibi telefonun aynı kalemle çizim için olabildiğince elverişli olacağı aşikar.

Şu ana kadar ortaya çıkan haberler ve bilgiler neticesinde ortaya bu şekilde bir senaryo ve teknik özellikler çıkıyor. Fakat, 9 Ağustos'ta tüm detayları öğrenmek için GZT.com'u takip etmeye devam edin.

Samsung'u bir kenara bıraktığımızda elbette Apple'cılara özel seçeneklerimiz de mevcut. : )

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >