Trabzon’da ücretsiz kamp yapılabilecek 10 yer

Trabzon'da ücretsiz kamp alanları.
Trabzon'da ücretsiz kamp alanları.
İÇİNDEKİLER

Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon doğal güzellikleri insanı büyüleyen bir şehirdir. Şehrin serin yaylaları kampçılar tarafından en çok tercih edilen yerlerdendir. Trabzon kamp alanları deniz manzarası ile uyanmak ya da yeşiller içinde sakinleşmek için en doğru yerdir. Trabzon’da bulunan ücretsiz 10 kamp alanı şu şekildedir

Hıdırnebi Yaylakent

Akçaabat ilçesinde bulunun alan bir yamaçta bulunur. Yeşillikler içinde sessiz ve huzurlu bir kamp isteyenler için uygundur. Alışverişinizi bölgeye gelmeden önce yapmalısınız. Ayrıca kamp alanına özel bir tuvalet ve duş imkanının olmadığını bilmelisiniz. Kampçılar istedikleri yere çadır kurabildikleri ücretsiz bir kamp alanıdır.

Uzungöl Karester Yaylası

Uzungöl ilçesinde bulunan kamp alanına sahil yolu üzerinden ya da minibüsle ulaşım sağlanır. Karester yaylası üzerine kurulu müthiş bir manzarası vardır. Bölgede market bulunmasına rağmen merkezde alışveriş yapmanız bütçeniz için daha iyidir. Tuvalet ve elektrik ihtiyacınızı da ancak bölgedeki mekanlardan karşılayabilirsiniz.

Araklı Pazarcık Yaylası

Araklı ilçesinde bulunan birçok yayladan bir tanesidir. Kolayca ulaşım sağlana yaylada herhangi bir kamp tesisi yoktur. Duş ve tuvalet bulunmaz ayrıca ihtiyacınız olacak ürünleri merkezdeyken almanız gerekir. Kolay ulaşımı nedeniyle kampçıların sık sık geldiği bir yerdir. Karadere Çayı’nın kıyısında soğuk suya doyarsınız.

Kiraz Yaylası

1850 rakımlı yükseklikte bulunan yayla Maçka ilçesinin Gürgenağaç Köyü’ne yakındır. Birçok kampçının ilgi noktası olan bu alanda sosyal imkanlar bulunur. Tuvalet imkanınızı karşılayabilirsiniz fakat duş imkanı bulunmaz. Balık avlamak içinde uygun yerleri olan alanda güzel bir kamp tatili yapabilirsiniz.

Karadağ Yaylası

Karadağ yaylası üzerine kurulmuş olan Trabzon kamp alanlarından biridir. 1946 rakımı olan yayla temiz hava almak için birebirdir. İstediğiniz yere kamp kurabileceğiniz ücretsiz bir alandır. Ayrıca ihtiyaçlarınızı lokanta, bakkal gibi yerlerden karşılayabilirsiniz. Bu alanda tuvalet imkanınız olsa da duş imkanınız olmayacak.

Lapazan Yaylası

Maçka ilçesinde bulunan yaylaya araçla gitmeniz tavsiye edilir. Araçsız şekilde ulaşmanız oldukça zor olacaktır. Serin ve temiz havası ile birlikte doğal bir manzara sunar. Kampçılar aynı zamanda doğa yürüyüşleri yaparak da Lapazan Yaylası’nın tanıdı çıkarabilirler. Alanda herhangi bir ihtiyacınızı karşılayacak tesis yoktur.

Yılantaş Yaylası

Ücretsiz kamp alanlarından biri olan Yılantaş Yaylası’na ulaşmak kolaydır. 2000 metre rakımlı bölgede bolca temiz hava alır ve soğuk su ile ferahlarsınız. Çadırınızı istediğiniz yere kurabildiğiniz alanda bir tesis yoktur. Tuvalet ve duş ihtiyacınızı karşılayamazsınız. Ayrıca kamp için gerekli olan gıdaları da merkezden temin ederek alana gelmelisiniz.

Şolma Yaylası

İl merkezine olan uzaklığı 29 kilometredir. Maçka ilçesine bulunan yayla Ladin ormanları ile kaplıdır. Ladin ormanları ve Kulin Dağı eteklerinde doğal bir manzarada kamp yapabilirsiniz. Zengin bitki örtüsüne sahip bir bölgedir. Yaylada bakkal, lokanta gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunur. Fakat duş imkanınızı karşılamanız mümkün değildir.

Mavura Yaylası

Yeşil ormanlarla kaplı Mavura Yaylası’na ulaşmak için Şolma Yaylası üzerinden trekking yapabilirsiniz. Şolma Yaylası’na 3 kilometre gibi kısa bir mesafeye sahip olan bölgede ücretsiz kamp yapmak mümkün. Herhangi bir tesis yoktur fakat bakkaldan gıda ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Tuvalet ve duş için ise aynı şey söz konusu değildir.

Sera Gölü Kamp Alanı

Trabzon ilimizin Akçabat ilçesinde bulunan Sera Gölü kıyısında eşsiz bir manzara ile kamp yapabilirsiniz. Trabzon kamp alanları içindeki bu yerin çevresinde ormanlık alan ve küçük bir köy bulunur. Hem yiyecek hem de tuvalet ihtiyaçlarınızı yakın tesislerden karşılamanız gerekir. Göl kenarındaki kamp alanından ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.