Doğu Avrupa'da diplomasi trafiği

Ukrayna Savaşı'nda gözler Bakhmut kentine çevrilmiş durumda.
Ruslar neredeyse 6 aydır almaya çalıştıkları Bakhmut kentini kuşattı. Ukrayna ise savaşta psikolojik önemi olan bu şehri henüz bırakmış değil.

Batı ülkeleri Ukrayna savaşında Çin'in pozisyonunu değiştirmeye çalışıyor. Çabalar sürerken Çin'in üst düzey diplomatı Wang Yi, Avrupa turunun sonunda Moskova'ya gitti.

Putin ile görüştü ve verdiği mesajlarla batı ülkelerine resmen meydan okudu.

Wang Yi Avrupa turunu bitirirken, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'de ülkesinde yaptığı bir konuşmayla doğrudan ABD'ye yüklendi.

Çin'in lideri Xi Jinping, ülkenin özel şirketlerini Komünist Partinin yanında 'savaşmaya' çağırdı ve ABD'ye yönelik alışılmadık şekilde doğrudan açıklamalarda bulundu.

Kanada'ya baktığımız zaman, yine Çin konuşuluyor. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Çin'in Kanada seçimlerine müdahale iddialarını araştırmak için özel müfettiş atanacağını söyledi.

Gürcistan'da ise sokaklar karıştı. Gürcistan Parlamentosu'nda 'Yabancı Etkinin Şeffaflığı Hakkında' yasa tasarısının onaylanmasına tepki göstermek için çok sayda gösterici sokağa indi.

İsrail, Suriye topraklarına saldırdı. İsrail'in Suriye'ye düzenlediği hava saldırısında, deprem yardımları için kullanılan Halep Havalimanı ağır hasar aldı.