Mantarlar nasıl suikast silahı olarak kullanıldı?

En büyük sorunlarımızın yanıtı ayaklarımızın altında saklı olabilir! Dünyada bilinen bir buçuk milyondan fazla mantar türü var. Biçimleri, boyutları, renkleri ve tarzları ile mantarlar olağanüstü bir çeşitliliğe sahipler. Onların yaşam döngüsündeki rolü ölen ve ölmekte olan tüm organizmaları çürütüp tekrar devreye sokmak.

Muhtemelen bu yüzden insanlar mantarı küfle, zehirlenmeyle ve ölümle bağdaştırır. Fakat mantarlar aslında bundan çok daha fazlası. Yemeklerin içinde kullandığınız ya da çürümüş sebzelerinizin üzerinde oluşan veya ormanda gördüğünüz mantarlar, bir nevi buzdağının görünen kısmı. Yapılan araştırmalar bunamadan, depresyona, iklim değişikliğinden, kirlenmiş toprağı arındırmaya kadar günümüzde yaşanan en büyük sorunların cevabının mantarda olduğunu söylüyor. Bunun için tek yapmamız gereken onların sihirli güçlerini keşfetmek.

Prodüktörümüz Sümeyye Gökyar, 27 yıldır mantar avcısı olan Ömer Üngör ile mantarların gizemli dünyasını sizler ile buluşturuyor. Zehirli ve zehirsiz mantarları nasıl ayırt edeceğiz, iyi bir mantar avcısı nasıl olunabilir, en değerli mantarlar nelerdir? Hepsi ve daha fazlasının yanıtı Holistik'in yeni bölümü Mantarlar'da.