YTD ne demek?

YTD.
YTD.

Borsa, döviz ve kripto para gibi yatırım araçlarıyla ilgilenenler son zamanlarda YTD kelimesini çok duymuştur. Peki YTD nedir ve anlama gelmektedir?

İÇİNDEKİLER

Kıymetli madenler, döviz ve borsa gibi işlemlerle yakından ilgilenenlerin en sık gördüğü kelimelerden bir tanesi de YTD’dir. Kendisini ve yatırımcıyı güvence altına almak için söylenen bu kelime tavsiye olarak verilmediğini belirtmek için kullanılır.

YTD ne demektir?

YTD açılımı: Yatırım Tavsiyesi Değildir olarak geçmektedir. İlk harflerden oluşan kısaltmalarla kullanılmaktadır.

Tartışma sitelerinde, yorumlarda veya forumlarda sıkça kullanılmakta olan YTD, sunulan fikirlerin bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımadığını tamamen yoruma bağlı olarak sunulduğunu göstermektedir.

Bu kelime ile birlikte yapılan işlemlerde herhangi bir zararın oluşması durumunda kendilerini bu işlemden soyutlamaktadırlar.

YTD’nin hukuki geçerliliği

Forumlarda veya analiz sitelerinde YTD yazmak çoğu zaman sizi işlemlerden soyutlandırmayabilir. Bu nedenle uzman bir kişi değilseniz bu tür yorumlar yapmamalısınız.

YTD yazmış olsanız bile hukuki açıdan zor durumda kalabilirsiniz. Bu nedenle YTD’nin hukuki sınırları tam olarak net bir şekilde belirtilmemiştir.