Yabancı Raporu: Hangi takımda kaç yabancı futbolcu var?

Radamel Falcao idmanda basın mensuplarının yanına yürüyor.
Radamel Falcao idmanda basın mensuplarının yanına yürüyor.

● Süper Lig'de bu sezon kadrosunda en fazla yabancı futbolcu bulunduran takımlar 14'er oyuncuyla Galatasaray, Medipol Başakşehir ve Çaykur Rizespor oldu.

● Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdiği 28 kişilik kadrosunda yalnızca 11 yabancı oyuncu bulunan Fenerbahçe, Süper Lig'de kadrosunda en az yabancı futbolcu bulunan ikinci takım konumunda.

● Trabzonspor ve Beşiktaş'ın kadrolarında 13'er yabancı oyuncu yer alırken; MKE Ankaragücü ise yalnızca 10 yabancı futbolcuyla bu sezon kadrosunda en az yabancı bulunan takım olarak öne çıktı.

Süper Lig'de 2019-20 sezonunda mücadele edecek takımlar, 28 kişilik kadrolarını Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdi ve ekiplerin bu sezonki yabancı sayıları da netlik kazanmış oldu.

Süper Lig’de hali hazırda uygulanan mevcut yabancı kuralına göre kulüpler 28 kişilik kadrolarında en fazla 14 yabancı futbolcu bulundurabiliyor. 21 kişilik maç kadrosunda ise en fazla 12 yabancı futbolcuya yer verilebiliyor. Yerli futbolcu kontenjanında ise herhangi bir sınırlama yok. Kulüpler kadrolarını istedikleri kadar yerli futbolcu bulundurabiliyor.

  • 2019-2020 sezonunda Süper Lig'de bazı kulüpler 14 yabancı sınırını dahi geçti ve çeşitli nedenlerle bazı sözleşmeli oyuncularını TFF listelerine ekleyemedi.

KADROSUNDA EN FAZLA YABANCI BULUNAN TAKIMLAR

Süper Lig'de 2019-20 sezonunda kadrosunda en fazla yabancı oyuncu bulunduran takımlar Medipol Başakşehir, Galatasaray ve Çaykur Rizespor oldu. Bu 3 kulübün, Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdiği 28 kişilik kadrolarında 14'er yabancı bulunuyor.

  • Galatasaray'ın Yabancı Oyuncuları: Ryan Babel, Jean Michael Seri, Nzonzi, F. Andone, Mariano, Nagatomo, Marcao, Lemina, Falcao, Muslera, Donk, Belhanda, Feghouli, Luyindama
  • Medipol Başakşehir'in Yabancı Oyuncuları: Guldbrandsen, Azubuike, Ponck, M. Vieira, Crivelli, Edin Visca, Demba Ba, Skrtel, Çaicara, Elia, Robinho, Aleksic, Epureanu, Clichy
  • Çaykur Rizespor'un Yabancı Oyuncuları: Vetrih, Diomande, De Pauw, Chatzisaias, M. Sasse, Samudio, Abarhoun, Melnjak, Scepovic, A. Umar, Attamah, Boldrin, Omar Talbi, Moroziuk

Radamel Falcao idmanda topla çalışıyor.
Radamel Falcao idmanda topla çalışıyor.

FENERBAHÇE SONDAN İKİNCİ

Bu sezon kadrosunda en az yabancı oyuncu bulunduran takım ise MKE Ankaragücü oldu. Başkent temsilcisinin 28 kişilik kadrosunda yalnızca 10 yabancı futbolcu yer alıyor. Bu alanda listenin sondan bir önceki takımı ise Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertli ekip, 11 yabancıyla Süper Lig'de kadrosunda en az yabancı futbolcu bulunan ikinci takım konumunda. Trabzonspor ve Beşiktaş'ın kadrolarında ise 13'er yabancı futbolcu yer alıyor.

instagram / gztspor

  • Fenerbahçe'nin Yabancı Oyuncuları: Garry Rodrigues, Max Kruse, Zanka, Adil Rami, Luiz Gustavo, Jailson, V. Moses, Miha Zajc, Nabil Dirar, M. Isla, V. Muriqi
  • Beşiktaş'ın Yabancı Oyuncuları: Tyler Boyd, V.Ruiz, Rebocho, Nkoudou, Elneny, A. Diaby, Douglas, J. Lens, Vida, Karius, Atiba, Enzo Roco, Adem Ljajic.
  • Trabzonspor'un Yabancı Oyuncuları: Avdijaj, G. Campi, Obi Mikel, Nwakaeme, Ivanildo, Sörloth, Sturridge, Jose Sosa, Onazi, J. Pereira, Novak, Hosseini, Ekuban.

Fenerbahçe'de Mehmet Ekici kadro dışı kaldı.
Fenerbahçe'de Mehmet Ekici kadro dışı kaldı.

MARTIN LINNES SINIRA TAKILDI

Michael Seri, Lemina, Andone, Nzonzi, Babel, Falcao gibi yıldızları kadrosuna katan Galatasaray, yabancı sınıra takıldı. Kadroda yer alan 15 yabancı futbolcu nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na 1 ismi çıkararak listesini gönderen sarı kırmızılı ekipte o oyuncu Martin Linnes oldu. Yabancı sınırına Norveçli sağ bek, kadro dışı kaldı.

Galatasaray'da Martin Linnes yabancı sınırına takıldı.
Galatasaray'da Martin Linnes yabancı sınırına takıldı.

FERDİ KADIOĞLU KADRODA

Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan Mehmet Ekici'nin yanı sıra Ferdi Kadıoğlu da 28 kişilik listeye dahil edilmedi ancak genç oyuncunun bu sezon Süper Lig'de forma giymesinin önünde bir engel bulunmuyor. Henüz milli takım tercihini yapmadığı için yabancı statüsünde bulunmayan Ferdi Kadıoğlu, ayrıca 21 yaş altı statüsünde de bulunduğu için TFF'ye bildirilen 28 kişilik kadroda yer almasa dahi maçlara çıkabiliyor.

instagram / gztspor

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🤔 Arşivlik | Hangisi sezona damga vurur?

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()