Ahmet Çakar'dan sert 'VAR' yorumu: Utku'yu atmalıydı!

Ahmet Çakar, "Kaleci Utku, oyundan atılmalıydı" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan mücadelede Antalyaspor sahadan 3-2'lik sonuçla galip ayrılırken, hakem kararları ise maça damgasını vurdu. Eski hakem Ahmet Çakar, Beşiktaş'ın kalesini koruyan Utku'nun oyundan atılması gerektiğini söyledi.

Antalyaspor, Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta 45 maçlık yenilmezlik serisine son vediği maçta hakem kararları futbol camiasını ikiye böldü.

Önce Antalyaspor'un attığı ilk golde ofsayt olduğu iddia edildi daha sonra kuralın değişitiği öğrenildi. Eski hakem Ahmet Çakar ise gol kararının doğru olduğunu ifade etti.

*Görüntü beIN SPORTS'tan alınmıştır.
*Görüntü beIN SPORTS'tan alınmıştır.

Ahmet Çakar o pozisyon ile alakalı şunları söyledi:

  • "Değişen kurala göre top ayaktan çıkıp ofsayttaki oyuncuya gelirken bir savunma oyuncusu topa bilerek hamle yapar, topla oynarsa pas rakipten gelmiş kabul edilip ofsayt pozisyonu ortadan kalkıyor. Ama pas ofsayttaki oyuncuya gelirken çarpma veya sekme yaşanırsa ofsayt olarak değerlendiriliyor."

İkinci yarıda ise Beşiktaş'ın kalesini koruyan genç oyuncu Utku, ceza sahası dışında rakibine yaptığı müdahaleden sonra hakem Halis Özkahya oyunu devam ettirdi.

Bu pozisyonu da değerlendiren Çakır, "Kaleci Utku ceza alanı dışında rakibi faulle durduruyor. Hakem devam diyor. Olabilir ama VAR bu pozisyonlar için var. VAR'daki hakem faullük bir pozisyon olduğunu tespit edip kaleci Utku'nun da kalesini boşalttığını görüp hakemi uyarıp oyunu durdurmalıydı. Ama bunu yapamadılar. VAR şayet bunu yapmış olsaydı kaleci Utku da oyundan atılacaktı" dedi.

Maçta ciddi bir kural hatası olduğunu da vurgulayan Ahmet Çakar şu ifadeleri kullandı:

  • Top taça çıkarken ve henüz sahayı terk etmemişken Beşiktaş'ın yardımcı antrenörü sahaya girip saha içindeki topu elle tutuyor. Hakem de yardımcısının uyarısıyla oyuna hakem atışı ile başlıyor. Oysa ki kural değişti. Antalyaspor'un direkt bir vuruşla başlaması gerekiyordu. Bu da ciddi bir kural hatasıydı.