Vodafone Park'ta olay yaratan gol!

Antalyaspor'un gol sevinci
Antalyaspor'un gol sevinci

Vodafone Park'ta Beşiktaş ile Antalyaspor'u karşı karşıya getiren maça damga vuran olay, konuk takımın attığı ilk gol oldu. Antalyaspor'un attığı ilk golde yaşanan ofsayt tartışması spor kamuoyunu ikiye böldü.

Spor Toto Süper Lig 3. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan maçta konuk ekibin attığı ilk gol futbol kamuoyunu ikiye böldü.

Antalyaspor’un maçın 20. dakikasında Doukara ile bulduğu golde yaşanan ofsayt tartışması geceye damga vurdu. Gelişen Antalyaspor atağında savunma arkasına atılan top, Adriano’nun kafasından sekerek Doukara ile buluştu. Sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kalan Doukara, takımını 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş - Antalyaspor maçında tartışma yaratan pozisyon.
Beşiktaş - Antalyaspor maçında tartışma yaratan pozisyon.

Bu pozisyon sosyal medyada futbol otoritelerini ikiye böldü. Bir grup, pozisyonun net ofsayt olduğunu belirtirken; bir diğer kesim ise golün nizami olduğu görüşünde birleşti. Eski hakem Deniz Çoban ise pozisyona ofsayt diyenlerin güncel ofsayt yorumlarından habersiz olduğunu söyledi.

  • “Antalya’nın ilk golüne ofsayt diyenler, güncel ofsayt yorumundan habersiz olanlardır!”

Öte yandan bir diğer eski hakem ve MHK Başkanı Mustafa Çulcu, söz konusu pozisyonun nizami olduğunu söyledi.

  • "Top savunmaya çarpmıyor. Savunma bilerek topla oynuyor ve bilerek topla oynadığı halde başarısız oluyor. Ve top Doukara’nın önüne düşünüyor. Bu yüzden gol temiz."